szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 24.hu szerint a katonák nem mentegetőztek, máskor is tévesztett már irányt lövedék a szentendrei kiképző pályánál.

Rendőrségi feljelentést tett az a futó, aki mellett alig néhány méterrel húzott el egy éles lövedék a szentendrei Duna-parton, a honvédség kiképzőpályájánál – írja a 24.hu.

A városban egy Facebook-bejegyzés alapján terjedt el a hír, hogy a honvédségi lőtérről származó éles lövedék pár méterre süvített el egy futó mellett. A honvédségi akadémia melletti Duna-part közkedvelt kiránduló hely, az Eurovelo kerékpárút is ott halad el.

A futónő egy zárt csoportban azt írta: amikor a Duna-parton futott, elkezdődött a lőgyakorlat, majd egy golyó süvített el a fejétől körülbelül 2 méterre. Ezután bement szólni az altisztképző parancsnokságára, ahol az volt a válasz: tudnak róla, hogy ilyen problémák vannak a lőtérrel, már többen jeleztek hasonló esetet. A fémhez csapódó éles lőszerek néha irányt változtatva elhagyják a lőteret – magyarázták.

A 24.hu információja szerint csütörtökön a szentendrei önkormányzat testületi ülésén is téma volt az eltévedt lövedék. A polgármester azt mondta: telefonon felhívta a laktanya parancsnokát, aki azt ígérte, hogy belső vizsgálatot indít az ügyben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!