szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Naponta többször hívogattak idegenek egy hattyasi férfit, és egyebek mellett nyitvatartásról, garanciás mosógépről, akciós Nutelláról kérdezgették. Kiderült, hogy valami nem stimmel a Google keresőjében, ott találták ugyanis a telefonszámot.

Valószínűleg technikai hiba miatt két hónapon át egy hattyasi férfi számát adta ki a Google keresője, ha a szegedi Napfény Park Bevásárlóközpontra keresett rá valaki – írja a Délmagyarország.

A férfi a lapnak elmesélte: januárban, a nagy karácsonyi vásárlási roham után szaporodtak meg a hívások, és nyitvatartástól az árucseréig mindenről érdeklődtek az ismeretlen hívók.

A korábban szakápolóként dolgozó férfi eleinte türelmesen viselte, hogy naponta négyen-öten felhívják ilyen kérdésekkel. Aztán megelégelte ezt, és bement az üzletközpontba, de nem sikerült dűlőre jutnia. A Tesco közönségkapcsolati irodájának is írt, ahonnan azt a választ kapta, hogy az ő hivatalos oldalukon nem szerepel a telefonszáma.

A Napfény Park Bevásárlóközpont illetékeseinek is rejtély, hogyan tűnhetett fel a Google-keresőn a férfi magánszáma az elérhetőségeik között. Az esetet orvosolták, de a probléma okát nem tudják, mivel az adatok módosítására bárki tehet javaslatot, ha a megadott linkre kattint – közölték a lappal. A kellemetlenségért elnézést kértek.

A férfi azt mondta, hogy mostanra csökkent az illetéktelen hívások száma. A telefonszáma egyébként 3-4 éve van meg, de nem előfizetéses, ezért az adatbázisokban sincs benne elvileg – tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kreml: Nem igaz, hogy orosz kémek titokban próbálják lejáratni a nyugati vakcinákat

Kreml: Nem igaz, hogy orosz kémek titokban próbálják lejáratni a nyugati vakcinákat

30 perc alatt 100 százalékra tölt az új androidos mobil

30 perc alatt 100 százalékra tölt az új androidos mobil

Három évtized a hullámvasúton – így omlott össze az albán szocializmus

Három évtized a hullámvasúton – így omlott össze az albán szocializmus