szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az ügyészség szerint a felmentő ítéletet meghozó Kaposvári Törvényszék nem ismerte fel a bűnösséget.

A bűnösség megállapítását és büntetés kiszabását kéri a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a kémkedéssel vádolt volt titkosszolgálati vezetők ügyében a Fővárosi Ítélőtáblától - írta szombaton két napilap is, a Magyar Idők és a Magyar Nemzet.

Csiha Gábor, a főügyészség szóvivője a Magyar Időknek elmondta, az első fokon eljárt Kaposvári Törvényszék alapvetően jól állapította meg a tényállást, csak éppen nem ismerte fel a terheltek bűnösségét. A fellebbezést már átvették a táblán. 

A szóvivő a Magyar Nemzetnek azt mondta, Galambos Lajosra, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) 2004 és 2007 közötti főigazgatójára kémkedésért letöltendő szabadságvesztést kér az ügyészség. A másodrendű vádlott Szilvásy Györgyre, a Gyurcsány-kormány titokminiszterére és a negyedrendű vádlott Laborc Sándorra, aki Galambos Lajos után volt a titkosszolgálat vezetője, felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozták, ahogy a harmadrendű vádlott P. Lászlóra is.

Az ügyet 2040-ig titkosították. Sajtóhírek szerint annak lényege: Galambos Lajos főigazgató hivatali ideje alatt bolgár szakembereknek álcázott orosz specialisták érkeztek az országba, hogy átvilágítsák az NBH munkatársait. Ennek célja az volt, hogy kiderítsék ki szivárogtat ki titkokat az akkor ellenzéki Fidesznek - írták a lapok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mindannyiunk közös érdeke a tiszta levegő

Mindannyiunk közös érdeke a tiszta levegő

Azért nem rendelt a kormány a Moderna vakcinájából, mert drágállta

Azért nem rendelt a kormány a Moderna vakcinájából, mert drágállta

Iványi Gábor szerint utoljára a fasizmus idején voltak ilyen törvények

Iványi Gábor szerint utoljára a fasizmus idején voltak ilyen törvények