Dercsényi Dávid
Dercsényi Dávid
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Jobbik ismét Demszky Gábor hűlt helyét választotta március 15-i nagygyűlésének helyszínéül. A felszólalók egyre radikálisabb elszámoltatást sürgettek, Vona Gábor pedig belülről reformálná meg most már az Európai Uniót.

Viszonylag nagy, két-háromezres tömeg ünnepel a Jobbikkal a március 15-e téren. A megjelentek tudósítónk szerint javarészt középkorúak. A Petőfi-szobornál gárdisták állnak díszsorfalat, mellettük egy lengyel zászlót feszítenek ki radikálisabb lengyel megemlékezők. De van a terrorizmusért elítélt Budaházy Györgyöt éltető transzparens és kép is. Az első beszéd történelmi áttekintést adott, és méltóságot, felemelt fejet javasolt az országnak.

Zsúrpubi? Habony és Rogán a zsúrpubi mintapéldánya

– hangolja a tömeget a konferanszié Z. Kárpát Dániel. Ő a bankok elszámoltatását lengeti be, ígéri, hogy börtönbe kerülnek a bankárok és mai kormánypolitikusok is. A multikulti elborítja Európát, minket pedig vazallusok irányítanak. Ha a Jobbik hatalomra kerül, szabad lesz a sajtó és a gazdálkodás. Magyarország bástya lesz, miután a Nyugatot elsöpri az áradat, utal a migrációra a politikus.

 

©

Fülöp Erik tiszavasvári polgármestere offshore-ozik, oligarcházik beszédében, elszámoltatást ígér a Jobbik nagygyűlésén. A szpíker a beszéde után magyarázgatni próbálja, miért kell a Jobbiknak rétegpártból néppárttá alakulni.

Majd jön, akitől Orbán Viktor "csokizik", Vona Gábor pártelnök, az egyetlen talpon maradt jelölt, ahogy bemutatják. Két szabadságunk van, a külsőt külföldről, a belsőt itthonról akarják elvenni tőlünk, mindkettőt megtapasztaltuk – kezdi Vona. Kádár a nemzettudatot próbálta meg kizárni a népből, Orbán fordítva. A Jobbik elnöke azt ígéri: a pártja bevezti a földesúradót, ha kormányra kerül. Lesz lex Ludas Matyi, aki törvénytelenül szerezte vagyonát, elkobozzák.

"A korrupció a nemzet mészárosa".

Európai béruniót akar a Jobbik, és ehhez külföldi partnerei vannak, mint a lengyel Szolidaritás, ezért küzdeni fognak, mondja Vona Gábor a március 15-e téren. A bérunióért küzdő szervezet elnöke Gyöngyösi Márton, a párt alelnöke.

©

Legyenek az egyenlő árak mellett egyenlő bérek az EU-ban, legyen a munkaerő szabad áramlása valós! Vona tehát egy, a Jobbik eddigi EU-kritikus vonalától radikálisan más hangot üt meg. Versenyképesség, kohéziós politika - nem a legtipikusabb március 15-i jobbikos beszédtémák.

Elhangzott Vonától, hogy az EU őszödi beszédét mondta el, Günther Öttinger német EU-biztos, amikor arról beszélt, hogy a Magyarországnak kifizetett EU-s pénzek a német cégekhez folyik, így visszakerül Németországba. Ez ellen kell küzdeni, zárja Vona a beszédet. Ezután koszorúzás következik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elmarad Berki Krisztián büntetőfékezéses tárgyalása

Elmarad Berki Krisztián büntetőfékezéses tárgyalása

Eltűnt egy indonéz tengeralattjáró

Eltűnt egy indonéz tengeralattjáró

A magyarok 90 százaléka otthon tölti elektromos autóját, de miért?

A magyarok 90 százaléka otthon tölti elektromos autóját, de miért?