szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gyurcsány Ferencet lassan szimpatikusnak érzi, a Momentum régi trükköt vet be a szakmaiság mindent felülíró szempontját bevetve, a Szentkirályi eladása pedig nemzeti ügy. A Figyelő interjújában egyvalakiről nem esik szó: Orbán Viktorról.

Interjút adott Schiffer András a Figyelőnek, először az LMP-ről beszélt, kijelentette, hogy a párt körül meg kell teremteni egy szellemi erőteret, ami a rendszerkritikus pártoknak megteremti a szellemi hátországot konferenciákkal, háttérintézményekkel. Baloldalinak tartja magát, de az MSZP–SZDSZ-utódpártokkal sosem lesz egy oldalon, hisz azok a neoliberális technokraták baloldalira festve.

Apropó, SZDSZ, a Momentum Mozgalomról azt tartja, egyáltalán nem látható, pontosan mit akarnak, milyen elképzeléseik vannak, a szakmaiságra hivatkozni pedig csak trükk. A Momentum újgenerációs neoliberális párt.

Majtényi László, a lap megfogalmazásában a balliberális holdudvar tagja nem volt a legjobb ellenzéki választás államfőjelöltnek, az LMP nem tudott jól dönteni a támogatásának kérdésében. Schiffer szerint Áder közepes elnök volt, foglalkozott az ökológiai problémákkal, de szó nélkül hagyta, amikor eladták a Szentkirályi ásványvizet külföldieknek – ez Schiffer szerint ugyanis nemzeti ügy.

Gyurcsánnyal kapcsolatban meglepő dolgot mond Schiffer: annyira egyedüli bűnbakként kezeli őt a jobboldal, hogy megfeledkezik a segítőiről, az MSZP és SZDSZ politikusairól, akik közül sokan ma is a közélet szereplői, mint pl. Botka László. "Ha tovább folytatják ezt a lejárt szavatosságú játékot a ballib oldalon, amelybe be akarják időnként vonni az LMP-t, a Jobbikot és az új pártcsoportosulásokat is, a végén még harmadjára is kétharmaddal ajándékozzák meg Orbán Viktort."

Apropó Orbán Viktor: Schiffer egy kérdést sem kap rá vonatkozóan Pindroch Tamástól, és gyakorlatilag nem is beszél a miniszterelnökről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Duma Aktuál: Ki se fér a monitorra, úgy kilőtt az üzbég krumplifogyasztás

Duma Aktuál: Ki se fér a monitorra, úgy kilőtt az üzbég krumplifogyasztás

Félmilliárddal támogatja a kormány a falusi kutyák és macskák ivartalanítását

Félmilliárddal támogatja a kormány a falusi kutyák és macskák ivartalanítását

Az Európa Tanácsig jutott a magyar közmédiában támadott osztrák újságíró ügye

Az Európa Tanácsig jutott a magyar közmédiában támadott osztrák újságíró ügye