szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy lajosmizsei férfi bedrogozva késelte meg másfél éves kislányát, akinek a sérüléseit először nem ismerte fel az orvos. Csak azután került kórházba, hogy vért hányt, Szegeden mentették meg az életét. Apja a bíróságon azt állította, hogy mindketten áldozatok.

Jogerősen tizenhárom év fegyházbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla azt a lajosmizsei férfit, aki egy konyhakéssel többször mellkason szúrta másfél éves kislányát. A férfi most 33 éves, szülői felügyeleti jogát is megszüntették.

Egy másik erőszakos bűncselekmény miatt korábban már öt év fegyházra ítéltek a férfit, aki 2014-ben született kislányával, élettársával és rokonaival lakott egy lajosmizsei házban, míg az asszony 2015 májusában el nem hagyta.

2014-től többször drogozott, a kislány megtámadása előtt négy napig kristályt szívott, amitől hallucinált, és azt hitte, hogy a körülötte lévő családtagjai meg akarják ölni, gyermekét el akarják tőle venni. 2015. szeptember 10-én reggel magához vett egy 21 centiméteres pengéjű konyhakést, és a magához ölelt kislányát négyszer mellkason szúrta. Önmagát is megsebezte, de csak jelentéktelen sérüléseket okozott saját magának.

Amikor a szülei meglátták a véres férfit, elvették tőle a kislányt és a kést, majd mentőt hívtak. A mentők a gyereket nem vizsgálták meg, mert a rokonok azt állították, hogy csak a férfi sérült meg, és őt vitték kórházba.

A nagymama ezután vette észre a kislány mellkasi sérüléseit, és orvoshoz vitte. Utóbbi azonban nem ismerte fel a mellkasba és hasüregbe hatoló szúrt sérüléseket, csak leragasztotta azokat. A kisgyerekhez végül azután hívtak mentőt, hogy vért hányt. Sérüléseit Szegeden látták el, életét a szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

A tárgyaláson az apja tagadta, hogy ő sebesítette volna meg életveszélyesen gyermekét, és az utolsó szó jogán azt állította: mindketten áldozatok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Petr Kellner halála adhat lökést a telekompiac fideszes bekebelezésének

Petr Kellner halála adhat lökést a telekompiac fideszes bekebelezésének

Boris Johnson: Nem az oltások, hanem lezárás miatt csökkent a súlyos megbetegedések és a halálesetek száma

Boris Johnson: Nem az oltások, hanem lezárás miatt csökkent a súlyos megbetegedések és a halálesetek száma

Sajtóértesülések szerint nem vásárol több vakcinát az AstraZenecától és a Johnson & Johnsontól az EU

Sajtóértesülések szerint nem vásárol több vakcinát az AstraZenecától és a Johnson & Johnsontól az EU