szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kifejezetten örülünk, hogy Budapest főpolgármesterének legfőbb gondja az, hogy pszichiáterhez küldje a HVG újságíróját. A város köszöni, jól van – ugyebár.

A 3-as metró első felújított szerelvényének átadása után, a protokollmeneten került videós kollégánk Tarlós István és sajtófőnöke mellé. Budapest első embere láthatóan remekül érezte magát ebben a helyzetben, és úgy gondolta, elengedheti csöppet magát.

Innen indul az alábbi videón látható jelenet:

Adva van tehát egy újságíró, kollégánk, Szalai Anna, aki évek óta a főváros ügyeiről ír, Tarlós István látható legnagyobb bánatára úgy, ahogy a dolgok történnek, és nem a főpolgármester kedve szerint. Olyannyira nem, hogy ha Szalai Anna kérdéseket tesz fel Tarlóséknak, onnan érdemi felelet nem érkezik, legfeljebb egy üzenet, amelyben jelzik: és tényleg nem fognak válaszolni. Ami persze nem feltétlenül üt el a mostani hatalom tempójától, de Tarlós István éppen azt szokta sugallni, hogy őt azért nem kellene összekeverni mindenkivel a Fideszből.

Tarlós István megjegyzésének azon udvariassági, nyelvhelyességi részleteibe nem is merültünk volna bele, hogy miért használja az "annak" szót, amikor egy személyről beszél.

De aztán jön ez a pszichiáterezés... Kell ehhez bármit hozzátenni?

Szalai Annát megkérdeztük: felelne-e valamit Tarlós Istvánnak?

Ennyit mondott:

Budapesti polgárként örömmel tölt el, hogy a főpolgármester úr frappáns választ talált a 3-as metró körül kavargó kérdésekre.

És tényleg: Budapesten minden ok, főpolgármester úr?

A felújított metrószerelvényekről itt olvashat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Film készül a százéves veteránról, Tom Moore-ról, aki milliókat gyűjtött a brit egészségügynek

Film készül a százéves veteránról, Tom Moore-ról, aki milliókat gyűjtött a brit egészségügynek

Antibiotikumok helyett trükkös antivitaminok jöhetnek

Antibiotikumok helyett trükkös antivitaminok jöhetnek

Kikerült a nyilvános netre az űrlap, amin a hatóságok kikérhetik az Amazon-ügyfelek adatait

Kikerült a nyilvános netre az űrlap, amin a hatóságok kikérhetik az Amazon-ügyfelek adatait