szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kifejezetten örülünk, hogy Budapest főpolgármesterének legfőbb gondja az, hogy pszichiáterhez küldje a HVG újságíróját. A város köszöni, jól van – ugyebár.

A 3-as metró első felújított szerelvényének átadása után, a protokollmeneten került videós kollégánk Tarlós István és sajtófőnöke mellé. Budapest első embere láthatóan remekül érezte magát ebben a helyzetben, és úgy gondolta, elengedheti csöppet magát.

Innen indul az alábbi videón látható jelenet:

Adva van tehát egy újságíró, kollégánk, Szalai Anna, aki évek óta a főváros ügyeiről ír, Tarlós István látható legnagyobb bánatára úgy, ahogy a dolgok történnek, és nem a főpolgármester kedve szerint. Olyannyira nem, hogy ha Szalai Anna kérdéseket tesz fel Tarlóséknak, onnan érdemi felelet nem érkezik, legfeljebb egy üzenet, amelyben jelzik: és tényleg nem fognak válaszolni. Ami persze nem feltétlenül üt el a mostani hatalom tempójától, de Tarlós István éppen azt szokta sugallni, hogy őt azért nem kellene összekeverni mindenkivel a Fideszből.

Tarlós István megjegyzésének azon udvariassági, nyelvhelyességi részleteibe nem is merültünk volna bele, hogy miért használja az "annak" szót, amikor egy személyről beszél.

De aztán jön ez a pszichiáterezés... Kell ehhez bármit hozzátenni?

Szalai Annát megkérdeztük: felelne-e valamit Tarlós Istvánnak?

Ennyit mondott:

Budapesti polgárként örömmel tölt el, hogy a főpolgármester úr frappáns választ talált a 3-as metró körül kavargó kérdésekre.

És tényleg: Budapesten minden ok, főpolgármester úr?

A felújított metrószerelvényekről itt olvashat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!