szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szegeden sípoló fidelitasosok jelentek meg az Együtt-elnök sajtótájékoztatóján, és egyebek között azt sürgették, beszéljen a Bajnai Gordon vezette Wallis Zrt. 2000-es évek eleji ügyeiről.

Kifütyülték a Fidelitas helyi szervezetének aktivistái Juhász Pétert, az Együtt elnökét Szegeden, ahol éppen sajtótájékoztatót tartott - közvetítette az M1.

A politikust egy aktivista kérdőre vonta, amiért fütyült a március 15-i állami ünnepség idején Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeumnál. A pártelnök - a televízió kamerái előtt - azt válaszolta az aktivistának, hogy nem az ünnepet zavarták meg, hanem Orbán Viktor pártelnök ellen tiltakoztak. A miniszterelnök nem tiszteli, hanem elnyomja a magyar sajtót - mondta.

Korponyai Ernő, a Csongrád megyei Fidelitas elnöke azt mondta, azt szerették volna megmutatni a tiltakozással Juhász Péternek, mennyire zavaró, ha valakinek nem engedik meg, hogy végigmondja, amit szeretne.

Juhász az esetről a Facebookon azt írta, "a helyi fideszesek idejőttek, hogy védjék a lopott szajrét. Síppal." A sajtótájákoztató ugyanis eltitkolt politikusi vagyonokról szólt.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!