szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Meghalt szerdán a veronai buszbaleset egyik, súlyos égési sérülésekkel kezelt sérültje, akit a budapesti Honvédkórházban ápoltak – közölte a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ.

A sérültet február 15-én hozták vissza Magyarországra. Akkor a Honvédkórház orvosigazgatója azt mondta, hogy a 40 év körüli férfi állapota stabil, beszéltek vele, azonban súlyos égési sérülései vannak. Veronában már többször megműtötték, és itthon is több műtét vár majd rá. "Hosszú lesz a felépülése."

Tamás Róbert most azt közölte, hogy a legkörültekintőbb orvosi és ápolói küzdelmek ellenére következett be a férfi halála, amit több szervi elégtelenség és egy nagyon súlyos tüdőgyulladás okozott.

A férfi utas volt a buszon. Halálával 17-re emelkedett a január 20-i baleset áldozatainak száma. 

Tamás Róbert elmondta azt is, hogy a férfinak – akit ötödikként szállítottak Magyarországra – kiterjedt, hatvan százalékos égési sérülése volt, és már szeptikus állapotban érkezett Budapestre.

Kérdésekre válaszolva közölte: egy nagyon súlyos koponyasérültet ápolnak még a kórházban, az ő állapota stabilnak mondható. Kommunikálni is lehet vele, de még idegsebészeti műtét vár rá – tette hozzá Tamás Róbert.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szén-monoxid-mérgezés miatt hat embert kórházba vittek egy budapesti társasházból

Szén-monoxid-mérgezés miatt hat embert kórházba vittek egy budapesti társasházból

SZFE: Alkalmatlan az Ódry Színpad pótlására az Uránia szakemberek szerint

SZFE: Alkalmatlan az Ódry Színpad pótlására az Uránia szakemberek szerint

Bemutatta új emblémáját a Peugeot

Bemutatta új emblémáját a Peugeot