szerző:
hvg.hu/MTI

Puch László feljelentést tesz, illetve polgári pert indít Gréczy Zsolt ellen, mert a DK-s szóvivő kapcsolatba hozta egy céggel, amely támogatást kapott a jegybank egyik alapítványától. Gyurcsány Ferencnek is üzent.

Dühös közleményben kelt ki Puch László a DK vasárnapi tájékoztatóján elhangzottak ellen.

Gréczy Zsolt, a DK szóvivője akkor azt mondta, hogy az Átlátszó oknyomozó portál szerint az MSZP-s Puch László üzleti köréhez tartozó Vabasze Kft.-nek a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pallas Athéné Domus Mentis Alapítványa nettó 42 millió forintot fizetett.

Hozzátette, hogy az MSZP-közeli cég azért kapta a 42 millió forintot Matolcsytól, hogy a leendő kecskeméti Pallas Athéné Egyetem helyén elbontson két épületet, egy volt kórházat és egy hajléktalanszállót.

A DK a tájékoztatón magyarázatot követelt az MSZP-től arra, hogyan lehetséges, hogy pénzt kaptak a Matolcsy-alapítványtól és hogy fizetett-e adót az offshore-hátterű MSZP-közeli cég a Matolcsy-pénzek után.

Gréczy emellett kérdésesnek nevezte, hogy – ahogy fogalmazott – mennyire ellenzékiek azok, akik egyik nap egy kastélyt juttatnának ingyen a fideszes vadászoknak, a másik nap pedig 42 milliót kapnak Matolcsy Györgytől.

Azt mondta, a DK magyarázatot vár az MSZP-től, amely szerinte már több ügyben is a jelenlegi rendszer fenntartásának érdekeltjeként tűnik fel. "Hogyan hihetnénk el, hogy olyasvalaki akarja leváltani az Orbán-rendszert, aki tízmilliókat kap tőle?" – tette fel a kérdést.

Puch László szerdán reagált az elhangzottakra. A közleményében azt írta, Gréczy valótlanul állította, hogy a Vabasze Kft. "az MSZP-s Puch László üzleti köréhez tartozik".

Közölte, hogy sem a céget, sem pedig közvetlen és közvetett tulajdonosait nem ismeri, sem ő, sem pedig családtagjai nem állnak kapcsolatban velük és nincs is információja arról, mivel foglalkozik a Vabasze, illetve a tulajdonosai.

Hozzátette, hogy Gréczy Zsolt valótlan, sértő híresztelése miatt feljelentést tesz rágalmazás és becsületsértés miatt és polgári pert indít Gréczyvel szemben a személyiségi jogai megsértése miatt.

"Én párttisztséget nem viselek, 2014-ben visszavonultam a politikától. Magyarország érdekében ezt ajánlom Gyurcsány Ferencnek is" – tette hozzá.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Elítélték a volt horvát kormányfőt és a Mol-Ina per még csak most jön

Elítélték a volt horvát kormányfőt és a Mol-Ina per még csak most jön

Kupakok ezreivel segítenek egy kislányt Nagyúton

Kupakok ezreivel segítenek egy kislányt Nagyúton

Bulizók alatt szakadt be a mennyezet Amerikában

Bulizók alatt szakadt be a mennyezet Amerikában

Szégyenteljes adatokkal dicsekednek a magyar hivatásos focisták

Szégyenteljes adatokkal dicsekednek a magyar hivatásos focisták

Baleset az Ajtósi Dürer soron

Baleset az Ajtósi Dürer soron

Súlyos videó: a megáradt spanyol folyó mindent visz, amit ér

Súlyos videó: a megáradt spanyol folyó mindent visz, amit ér