szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Állítsuk meg Brüsszelt!, ez a kormány fő üzenete a következő nemzeti konzultációban.

Erre a hivatalos magyarázat szerint azért van szükség, mert Brüsszel számos területen jogköröket akar elvonni a tagállamoktól, ezzel veszélyezteti a nemzeti szuverenitást. 

"A nemzeti konzultáció során hat kérdésben várjuk az állampolgárok véleményét, a kérdőíveket május 20-ig lehet visszaküldeni. Az Ön véleményére is számítunk!" – olvasató a kormány Facebook-oldalára feltöltött bejegyzésben.

A szöveg a már jól megszokott kék háttérre kerül majd fel, közvetlenül egy stoptáblába foglalt nyitott tenyér mellé. A 444.hu emlékeztetett: az első Orbán-kormány idején hasonló arculata volt az SZDSZ Fidesz ellen indított "lop-stop" kampányának.

Hogy miről fog szólni a nemzeti konzultáció, arról itt írtunk hosszabban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!