szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kövér László egy nagyatádi fórumon begyújtotta a kampányrakétákat.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) kerekasztal-beszélgetésének nagyatádi állomásán azt fejtegette, hogy ha a Fidesz–KDNP pártszövetség elveszítené a 2018-as parlamenti választásokat, mindazt, amit eddig felépítettek, "le fogják nullázni", a szavazóknak ezért ezt mérlegelve kell dönteniük.

Kövér azt mondta, 2018-ban nem négy évet buknának el, vagy nyolcat, mert "legyen szó családtámogatásról, nemzetpolitikáról, vagy a magyar gazdasági szereplők támogatásáról, bármiről, azt visszacsinálnák" – fogalmazott. "Mindent megtennének annak érdekében, hogy még egyszer egy olyan politikai garnitúra ne kerüljön hatalomra, mint mi vagyunk, akik vakmerőségből vagy belátva, hogy nincs más esélyünk, hajlandóak voltunk szembemenni a fő áramlatokkal" – mondta.

Ha még négy évet sikeresen kormányozhatunk, nagyon sok minden visszafordíthatatlan lesz mindabból amit tettünk, nemcsak Magyarországon, hanem a példánkon keresztül akár egész Európában is

– hangoztatta.

A fórumon Kövér egyébként arról beszélt, hogy ha összeírnák az Orbán-kormány eredményeit, milyen hosszú lista jönne ki: ő maga megemlítette, szerinte a 2010-ben hatalomra jutó Orbán-kormány 10 millió magyar állampolgár közreműködésével "kihúzta a gödörből" az akkor csőd szélén álló Magyarországot, hogy a kormány unortodox gazdaságpolitikával bevonta a közteherviselésbe az országból "extraprofitot kipumpáló" külföldi cégeket, sor került a "választójogi reformra", az Országgyűlés pedig 2014-ig hétszáz jogszabályt alkotott módosított. "A pincétől a padlásig átépítettük az ország épületét" – mondta.

Megemlítette különböző foglalkozási csoportok fizetésemelését, életpályamodellek bevezetését, akik ebből még kimaradtak, megbántva érezhetik magukat, tiltakoznak, "tőlük türelmet kérünk" – jelezte. Azt is mondta, hogy már nem a tizenkét százalékos munkanélküliség, hanem a szakképzett munkaerő hiánya okoz gondot, ez a további tőkebefektetések gátja.

Az ellenzéknek szerinte "nincs programja, hovatovább már értékrendje sem", a baloldal nem egységes, szerinte nincs programja, értékrendje, hiteles politikai garnitúrája, de egyetlen hiteles személyisége sem, ezért Kövér szerint egyetlen esélyük van, ha politikai háborúvá alakítják a választási kampányt, ahogy ezt 2002-ben is megtették – fogalmazott. Hozzátette: "ezért fognak minket folyamatosan provokálni".

Megemlítette azt is, hogy nemhogy tovább fog folyni a Magyarországgal szembeni politikai támadások sorozata, hanem arra kell felkészülni, most lesz csak igazán nagy a támadás.

Kövér László beszélt a Momentum Mozgalom olimpiaellenes aláírásgyűjtéséről is, amit műbalhénak nevezett, mert szerinte "nem az olimpiát akarták megakadályozni, hanem egy hosszan elnyúló politikai konfliktust akartak kelteni, amiben a kormány csak a rossz oldalra tudott volna állni" – mondta.

A politikus azt mondta, hogy a most induló nemzeti konzultáció minden kérdésének az a tétje, meg tud-e maradni Magyarország magyar országnak, megmarad-e Európa az európai embereknek, vagy az első világháború után elindult folyamat odáig jut, hogy Európán kívüli hatalmak már nemcsak manipulálják az európai politikát, hanem "a vezérlőpultra is ráteszik a kezüket".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
7 ezernél több új fertőzöttet találtak, elhunyt 146 beteg

7 ezernél több új fertőzöttet találtak, elhunyt 146 beteg

Kásler: A terv szerint a szóbeli és az írásbeli érettségit is megtartjuk

Kásler: A terv szerint a szóbeli és az írásbeli érettségit is megtartjuk

Seres László: A Jobbik sofőrjei

Seres László: A Jobbik sofőrjei