szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A férfi korábban képzéseket, drogprevenciós előadásokat tartott, ott ismerkedett össze kiskorú lányokkal, akikkel táborok alkalmával együtt is aludt. A volt rendőr állítja: le akarják járatni – írja a pénteki Blikk.

A Blikk ­információi szerint a Fővárosi Ítélőtábla zárt ülésén hozta meg az ítéletet: a volt rendőr alezredes 7 év 6 hónapos börtönbüntetést kapott kiskorú lányok erőszakolásáért ítéltek el. Az 52 éves férfi ­tavaly november óta előzetesben van.

Ügyvédje a lapnak elmondta: védence büntetését 10 év fegyházról 7 és fél év börtönre, valamint a 10 év közügyektől való eltiltást 8 évre csökkentették. Az ítéletet tudomásul kell venniük, de ez nem azt jelenti, hogy az ügyfele elkövette, amivel vádolják – állította.

Az egykori rendőr korábban kortársoktató képzéseket és drogprevenciós előadásokat tartott szerte az országban, a kiskorúakkal, főként lányokkal ezalatt ismerkedett össze. A beszélgetések alatt sokszor utalt a szexre, a táborok vagy képzések alatt többször a lányokkal aludt – olvasható a lapban.

A férfi nem ismerte el, hogy ezalatt molesztálta őket, de nem vitatta, hogy egy-egy vicc nem nélkülözte a szexuális elemeket. Elmondása szerint tiszta a lelkiismerete, 21 éven át tanított, és nem érti, ha bármelyik gyereknek problémája volt, miért csak ennyi idővel később jelezte. Úgy érzi, le akarják járatni – tette hozzá.

A vádlott előzetes letartóztatásban töltött idejét beszámítják a szabadságvesztés tartamába is, így nem lesz 7 évet börtönben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Akkor jött az újabb gyárbezárás, amikor még az előzőt sem heverte ki Ózd

Akkor jött az újabb gyárbezárás, amikor még az előzőt sem heverte ki Ózd

Az oroszoknak nem tetszik, ahogy a nyugat beszél a vakcinákról

Az oroszoknak nem tetszik, ahogy a nyugat beszél a vakcinákról

Vizsgálat indult a Facebooknál a magyar politikusok elérésének csökkenése miatt [frissítve]

Vizsgálat indult a Facebooknál a magyar politikusok elérésének csökkenése miatt [frissítve]