szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nagy veszteség lenne a Közép-európai Egyetem (CEU) megszűnése – közölte a német nyelvű Andrássy Egyetem, amelyet részben német pénzből tartanak fenn és német szabályok szerint akkreditáltak.

Kiállt a CEU mellett a budapesti Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem is, amelyet német, osztrák és magyar állami forrásokból tartanak fenn. Angela Merkel német kancellár is meglátogatta az intézményt 2015-ben.

Közleményükben azt írták, a CEU-t "a magyar felsőoktatás, valamint a magyar és nemzetközi tudományos világ integráns részének, rangos intézményének" tekintik.

Az egyetem szerint a CEU bármilyen okból történő megszűnése nagy veszteséget jelentene az egész magyar felsőoktatás és az Andrássy számára is.

"Az Andrássy Egyetem – a kezdeményezőtől függetlenül – minden olyan tervet és intézkedést támogat, amely az oktatás és a tudomány színvonalának növelésére és egy kiegyensúlyozott és igazságos, az egész felsőoktatásra vonatkozó feltételrendszer kialakítására irányul Magyarországon és Európában" – írták.

Hozzátették, abból indulnak ki, hogy a problémák konstruktív párbeszédek útján megoldásra kerülnek, és hogy a Magyarországon akkreditált külföldi felsőoktatási intézmények számára a sikeres működés feltételei a jövőben is biztosítva lesznek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Félmillió csecsemő halt meg egy év alatt a rossz levegő miatt

Félmillió csecsemő halt meg egy év alatt a rossz levegő miatt

A tanár lefejezésével sokkolt Franciaország erősíti a szélsőségesek elleni fellépését

A tanár lefejezésével sokkolt Franciaország erősíti a szélsőségesek elleni fellépését

Koronavírusos lett a német egészségügyi miniszter

Koronavírusos lett a német egészségügyi miniszter