szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Másodjára bukott le egy hamisított BKV-jegyekkel és -bérletekkel seftelő férfi Budapest belvárosában.

Civil ruhás nyomozók több oldalról megrohantak egy fekete autót, és kirángatták a bent ülőket – ez látható a rendőrség oldalán közzétett videón.

Az akció csütörtök délelőtt fél 11-kor volt az ötödik kerületi Falk Miksa utcában. Egy 57 éves férfi azért találkozott egy 33 éves budapesti és egy 28 éves apci férfivel, hogy BKK-jegyek és bérletek nyomtatásához szükséges hőpapírtekercset vásároljon tőlük körülbelül 300 ezer forint értékben.

A három férfit az átadáskor a belvárosi rendőrök bevitték az ötödik kerületi rendőrkapitányságra. A 33 és a 28 éves férfit őrizetbe vették, kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Az 57 éves budapesti férfi szabadon védekezik. Korábbi hírek szerint ellene hamis magánokirat felhasználásának kísérlete miatt folytat eljárást az ötödik kerületi rendőrkapitányság. A hónap elején a Nyugati térnél fogták el, miután egy férfi az autójához lépett, majd rövid beszélgetést követően pénzt adott át neki. A rendőrök átvizsgálták a sofőr a ruházatát és az autóját, ahol egy válltáskában, valamint két pénztárcában összesen 3105 vonaljegyet, és 12 BKK-bérletet találtak és foglaltak le. A BKK szerint az összes lefoglalt vonaljegy és bérlet hamis vagy hamisított volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyre nagyobb a káosz Észak-Írországban

Egyre nagyobb a káosz Észak-Írországban

Publicus: A Fidesz-szavazók negyede nem elégedett a kormány gazdasági intézkedéseivel a járvány alatt

Publicus: A Fidesz-szavazók negyede nem elégedett a kormány gazdasági intézkedéseivel a járvány alatt

Radar360: Kedvezőtlen járványügyi előrejelzés itthon, a britek már kocsmázhatnak

Radar360: Kedvezőtlen járványügyi előrejelzés itthon, a britek már kocsmázhatnak