szerző:
hvg.hu

Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselő, az Együtt politikusa szó szerint hangot adott a véleményének, mielőtt átverték kedden az Országgyűlésen a CEU-t ellehetetlenítő törvényt.

„Ez a véleményen rólatok, majd amikor a rendőrautó visz el benneteket, ezt fogjátok hallani” – mondta Szabó Szabolcs a keddi szavazás előtt, és bekapcsolta a nála lévő szirénát az ülésteremben. „Meg van töltve, sokáig fog tartani” – tette hozzá.

A képviselő Facebook-oldalán közzétett videó szerint majdnem egy percig szólt a sziréna, egy-két ellenzéki társa közben fotókat készített a telefonjával. Végül az egyik teremőr kérte el a szirénát Szabó Szabolcstól.

Az Index szerint Lezsák Sándor alelnök azt mondta: a házbizottság elé viszik az ügyet, ebből várhatóan büntetés lesz.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

CEU-sajtótájékoztató: "Mindenki velünk van, a kormány egyedül van"

Indulatos a CEU-elleni törvény után az egyetemen tartott sajtóesemény - ilyen kérdések hangzottak el: "milyen kormány az, amely arra kényszeríti a polgárait, hogy vegyék ki gyerekeiket az iskolából?"A CEU rektora szerint a törvény betarthatatlan, és Áder Jánoshoz fordul, hogy alkotmányossági kontrollra küldje a törvényt az aláírása előtt. Az egyetem vezetőségének tagja arról beszél, példa nélküli, hogy egy EU-s tagállam megtámad egy amerikai intézményt. A CEU Budapesten akar maradni. Az amerikaiak állítólag felveszik a kapcsolatot Orbánnal, hogy megoldják a helyzetet.

hvg.hu Itthon

Ezt mondta Orbán a lex CEU megszavazása után

"Arány lehetett volna jobb is" - mondta Magyarország miniszterelnöke. Amikor arról kérdezték, miben különbözik az ő ösztöndíját finanszírozó Soros György a mostanitól, azt mondta, "óvodás is voltam a kommunisták idején, mégse szolgálom a kommunistákat".

hvg.hu Itthon

CEU-rektor: "a harc még nem ért véget"

Michael Ignatieff szerint a CEU közössége az összes magyar felsőoktatási intézmény oktatási szabadsága mellett állt ki. Levelében azt írta, hogy minden lehetséges alkotmányos eszközt be fognak vetni az egy nap alatt elfogadott lex CEU ellen.