szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A döntést Szijjártó Péter külügyminiszter hagyta jóvá.

Szöllősi Györgyöt a múlt héten nevezte ki a magyar futball és a Puskás-ügyek nagykövetének Áder János államfő Szijjártó Péter javaslatára.

A Nemzeti Sport és a FourFourTwo magyar változatának főszerkesztője, valamint a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke most diplomata-útlevelet is kapott a feladat mellé.

A 24.hu érdeklődésére a külügyi tárca közölte: azt kérték Szöllősitől, hogy “koordinálja, segítse mindazokat a kezdeményezéseket, amelyek a gazdag magyar futballkultúrának állítanak emléket bárhol a világon”. Ennek érdekében kapott rendkívüli és utazó nagyköveti rangot, amelyhez azonban juttatás, díjazás vagy más kifizetés nem jár.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Sport

Mi lesz a feladata a „magyar futball és a Puskás-ügyek hivatalos nagykövetének?

A legjobb futballistáink, beleértve Puskás Ferencet is mostanáig sikerrel vitték Magyarország jó hírét a világban, ezt a munkát fogja Szöllősi György folytatni – ezzel indokolta Szijjártó péter külgazdasági és külügyminiszter azt, hogy a Nemzeti Sport főszerkesztőjét „a magyar futball és a Puskás-ügyek hivatalos nagykövetének jelölte. A jelölést már jóvá is hagyta Áder János államfő, így a zsurnaliszta már nagyköveti rangban főszerkesztheti Orbán Viktor miniszterelnök kedvenc lapját.

A Kulka név nem csak a színpadon, az orvostudományban is feledhetetlen

A Kulka név nem csak a színpadon, az orvostudományban is feledhetetlen

Meglódult az elektromosautó-piac Európában

Meglódult az elektromosautó-piac Európában

Új alapokon a német-szovjet viszony: lőnek és segélyeznek – 1990. november 28.

Új alapokon a német-szovjet viszony: lőnek és segélyeznek – 1990. november 28.