szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

"FIGYELEM! A Heti Betevő ezentúl nem oszt ételt a Klauzál téren!" – írta Facebook-oldalán a szervezet, miután a VII. kerületi önkormányzat érvényes közterület-használati engedély hiányában, azaz a kerület rendjével kapcsolatos szabályok megszegése miatt 30 ezer forint közigazgatási bírsággal sújtotta őket.

Az összeget adományozók gyorsan összedobták a Heti Betevőnek, és ideiglenes helyszínt – magánterületet – találtak az ételosztásra is, így most vasárnap ismét várják majd a rászorulókat, végleges megoldást szeretnének.

Az önkéntesekből álló szervezet 169 hete kezdett adományokból főzött ételt osztani az erzsébetvárosi önkormányzat tulajdonában lévő Klauzál téren. Az önkormányzat egy évvel ezelőtt jelezte, hogy csak 2016. május 31-ig hosszabbítja meg a közterület-használati engedélyüket, mivel más terveik vannak a térrel.

A felek között ezután egyeztetés indult, hogy az ételosztás folytatásához új helyszínt, előkészítő és raktárhelyiséget találjanak. Az Almássy tér egy része, illetve egy közeli önkormányzati helyiség alkalmas lehet, az önkormányzat azonban egyelőre nem döntötte el, hogy megkaphatja-e ezeket a szervezet.

A csoportot az egyeztetési folyamat alatt, januárban vonta hatósági eljárás alá a hivatal, mert folytatták az osztást, bár nem volt területhasználati engedélyük. Ám "mivel számunkra a törvényesség betartása mellett legfontosabb szempont a vendégeink segítése volt, azért hétről hétre gyülekezési jogunk gyakorlásaként az ételosztásainkat rendezvényként bejelentettük a rendőrség felé" – írták.

Hozzátették ugyanakkor, hogy továbbra is bíznak az erzsébetvárosi önkormányzat együttműködési készségében és kedvező döntésében az előkészítő helyiség és az Almássy tér használatát illetően.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jeff Bridges bejelentette, hogy limfómával kezelik

Jeff Bridges bejelentette, hogy limfómával kezelik

Erős földrengés volt Alaszkában, szökőárriadót rendeltek el

Erős földrengés volt Alaszkában, szökőárriadót rendeltek el

Történelmi manőverre készül a NASA, mintát vesz egy 2 millió kilométerre lévő aszteroidáról

Történelmi manőverre készül a NASA, mintát vesz egy 2 millió kilométerre lévő aszteroidáról