szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kancsókat fertőtleníteni akarták, így került azokba kis mennyiségű hipó, amelyre tévedésből vizet töltöttek. A hírek szerint egyik gyermeknek sem esett baja.

Tünet- és panaszmentesek azok az óvodások, akik kedden délután hipós vizet ittak uzsonna közben egy pápai óvodában – közölte Áldozó Tamás polgármester.

A helyettes óvodavezető tájékoztatása szerint a Szivárvány óvodában a kancsókat fertőtlenítéshez készítették elő, az edények alján kis mennyiségű hipó volt, erre töltötték rá tévedésből az ivóvizet.

A gyermekek az első korty után jelezték, hogy nincs jó íze a víznek, ezért a dolgozók egyből értesítették a gyermekorvost, a mentőket és a szülőket. A tizennégy, 3 és 6 év közti óvodást a mentők kórházba szállították, ahol azonnal megvizsgálták őket.

A polgármester információi szerint a gyermekek panasz- és tünetmentesek, de éjszakára kórházban maradnak, szerdán pedig újabb gégészeti vizsgálaton vesznek részt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!