szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Négy ember, köztük Rakamaz korábbi fideszes polgármestere, Farkas Ernő ellen emelt vádat a Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség elszámolási, számadási, tájékoztatási kötelezettség elmulasztásának bűntette ­miatt.

Az érintettek egy 660 milliós állami támogatás megtartása érdekében valótlan elszámolást nyújtottak be - írta a Blikk.

Az ügyészségtől kapott tájékoztatás szerint Raka­maz önkormányzata 2010-ben több mint 660 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott az úgynevezett Teknősház kialakításához.

A volt településvezető 2011 februárjában vállalkozói szerződést kötött egy építőcéggel a projekt megvalósítására. Később, 2012 november 20-án megtörtént a létesítmény műszaki átadás-átvétele, az akkor feltárt hiányosságokat viszont a megadott határidőre nem javították ki.

A végszámlát 2012 november 30-án mégis benyújtották, és ezt a dokumentumot a városvezető aláírta annak ellenére, hogy 22 millió forint értékű munka még nem készült el.

A vádlottak azért nyújtottak be valótlan tartalmú dokumentumokat az állami támogatást folyósító szervhez, hogy elkerüljék a támogatás visszafizetését, illetve a kivitelező cég mentesüljön a kötbérfizetési kötelezettség alól.

A nyomozó ügyészség mind a négy vádlott vonatkozásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta – tudta meg a lap meg a vádhatóságtól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt követheti élőben az Apple holnapi bejelentését

Itt követheti élőben az Apple holnapi bejelentését

Mától lehet Európa jövőjébe beleszólni

Mától lehet Európa jövőjébe beleszólni

Itt a Maserati első hibrid divatterepjárója, mindent megtudtunk róla

Itt a Maserati első hibrid divatterepjárója, mindent megtudtunk róla