Tetszett a cikk?

A HVG is felkerült az orosz külügyminisztérium azon oldalára, amelyen azokat a bel- és külföldön megjelent cikkeket mutatják be, amelyek a moszkvai vezetés szerint igaztalan állításokat fogalmaznak meg Oroszországról. A külügy szerint a HVG primitív kísérletet tett a jól fejlődő orosz-magyar kapcsolatok aláásására.

„Nem tudunk nem figyelmet fordítani a HVG 2017. április 13-ai számában megjelent szándékosan elfogult és nyíltan oroszgyűlölő, Ruszkik idehaza című cikkre” – olvasható az orosz külügyminisztérium hivatalos oldalán. A minisztérium szerint a cikk egyik fő üzenete az, hogy Orbán Viktor oroszbarát politikája korlátozhatja Magyarország nemzeti szuverenitását.

©

Az orosz külügy szerint a cikkben – amely azt állítja, hogy Moszkva egyebek mellett szét akarja verni az EU-t és azon mesterkedik, hogy aláássa az EU-s polgárok hitét a demokráciában és a nyugati értékekben – olyan „paranoid” következtetések is olvashatóak, amelyek szerint az orosz titkosszolgálatok mélyen befurakodtak a magyar polgári és katonai intézményekbe, s hogy a titkosszolgálatok tagjai luxusautókon utazgatnak Magyarországon és drága éttermekbe járnak.

„A HVG e mellett nem felejti el bemocskolni az orosz médiumokat sem. Például az RT-t, amelyet a lap az orosz kormányszócsőnek nevez, és azt állítja, szoros kapcsolatban áll az orosz erőszakszervezetekkel” – olvasható a közleményben, amely szerint ezeket és a hasonló állításokat a külügyminisztérium nem tartja megalapozottnak. „Bízunk abban, hogy a fejlődő orosz-magyar kapcsolatok aláásására irányuló primitív kísérlet nem okoz érezhető kárt a kétoldalú kapcsolatokban” – áll a nyilatkozatban. Az orosz külügyminisztérium szerint egyébként Nem Moszkva felelős az EU-n belüli gondokért, az okokat inkább az európai országok biztonság- és migránspolitikájában kell keresni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!