szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mikrofont ragadott a Vas megyei közgyűlés elnöke, és végre vidám Himnuszt is hallhatott a közönség. A dallam mintha ismerős lenne máshonnan.

Húsz másodperc sem volt, de nagyot szólt – a közönség legalább is már a tizennegyedik másodpercben felvette a ritmust, és ütemesem tapsolt, mint ahogy a Dáridóban, a Fásy mulatóban vagy a Koóstolóban volt szokás. Ilyen volt Majthényi László fideszes megyei közgyűlési elnök egyszeri és megismételhetetlen produkciója egy vasárnapi, táplánkereszti rendezvényen.

Aki szeretné látni is a színpadon éneklő politikust, a 444.hu cikkében, egy másik videón megnézheti.

Vasárnap délután a Himunsz-együtténeklés rekordját állították fel a Vas megyei Táplánszentkereszt futballpályáján. A Táplánszentkereszti Ifjúsági Fúvószenekar 15. születésnapjára találta ki Janászek Ferenc karvezető, hogy legalább ezer emberrel  énekeltessék el élőben a magyar, a székely himnuszt, az Örömódát és a Boldogasszony anyánkat. A Vas Népe drónnal készített felvételekkel számolt be az eseményről.

A szervezők szerint a létszám átlépte az 1500 főt, a 444.hu egyik olvasója viszont úgy vélte, hogy nem voltak ennyien. Mindezt azzal támasztotta alá, hogy kimerevítette az egyik drónvideó egy kockáját, és azon ő 984 embert számolt meg. Ez persze önmagában még semmit sem bizonyít. A megyei közgyűlés elnökének Himnusz-feldolgozása viszont örök, bár egyes vélemények szerint a dallama erősen hasonlít a Megismerni a kanászt című dalra.

Említést érdemel az esemény szpíkerének teljesítménye is, aki egyes vélemények szerint példátlan szervilizmusról adott tanúbizonyságot a színpadon.

Nyáry Krisztián könyvkiadó, író, irodalomtörténész szerint Kölcsey valóban a kanásztánc ritmusára írta a Himnuszt, és szerinte egyáltalán nem baj, hogy „egy falunapon megteszi ezt egy megyei politikai potentát is”. Sőt, ő örülne, ha ezt „minden karótnyelt főelvtárs és uraság kipróbálná”.

„Az persze hülyeség, hogy Kölcsey vidámabb verset akart írni, pont az benne a zseniális, hogy egy pattogós, lelkesítő ritmusra írt gyászos költeményt. S ha Kölcsey nem is tartotta nagyra ezt a művét, mi azért szeressük annyira, hogy merjünk vele játszani!” – vélte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden állatnak jól állna, ha cicafeje lenne

Minden állatnak jól állna, ha cicafeje lenne

Tigris támadt egy idős nőre Floridában

Tigris támadt egy idős nőre Floridában

Kinyitotta a prostituált az ajtót, nekiesett késsel a vendég Budapesten

Kinyitotta a prostituált az ajtót, nekiesett késsel a vendég Budapesten