szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Önkényuralmi jelképeket is hoztak magukkal annak a Putyin-barát motoros bandának a tagjai, amely éppen Európában turnézik. Budapest soron kívüli állomás volt a túrán.

A Szabadság téri szovjet hősi emlékműnél, valamint a Fiumei úti Sírkert szovjet katonai parcellájában koszorúztak az orosz motoros banda, az Éjjeli Farkasok tagjai. A motorosok sarlós-kalapácsos, vörös csillagos (tilott önkényuralmi jelkép!) zászlóval vonultak fel - adta hírül a 168 óra, videóban is beszámolva a Putyin-motorosok akciójáról.

Az Éjjeli Farkasok 1989-ben alakultak, akkor még szovjetellenes elvekkel. A mára 5000 tagot számláló klub ma már nem számít ellenkultúrának: volt, hogy felvonulásukat Putyin elnök vezette Harley Davidson triciklijével – írta róluk a 444.

Az Éjjeli Farkasok tagjait a héten nem engedték be Lengyelországba, ahová azért igyekeztek, hogy részt vegyenek a náci megszállás alóli felszabadulás ünnepén. Az erről szóló MTI-hírben, amely a TASZSZ híradásán alapult, még úgy volt, hogy a farkasok Szmolenszkből indulnak, és Minszk, Varsó, majd Pozsony érintésével Berlinben kötnek ki, hogy május 9-én megünnepeljék a győzelem napját. Tehát Budapest akkor még nem szerepelt a hivatalos tervekben.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!