szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A KDNP-s Soltész Miklós anyák napja alkalmából mondott parlamenti felszólalásában szúrt oda a szexuális kisebbségeknek.

Agyament őrültségnek nevezte a KDNP-s Soltész Miklós hétfői parlamenti felszólalásában az LMBTQ rövidítést, amely a szexuális kisebbségeket jelenti – tudósított az RTL Híradó.

„LMBTQ, folytathatnánk XYZ, ki tudja, milyen rövidítések és szavak mögött mi van, az nem is érdekes, agyament őrültség” – fejtegette az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára.

A leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális embereket takarja az LMBTQ rövidítés, ők alkotják a szexuális és nemi kisebbséget – magyarázta el a Háttér Társaság ügyvivője. Dombos Tamás szerint ráadásul jelentős kisebbségről van szó. A legutóbbi, 2010-es felmérés szerint a válaszadók 4,8 százaléka vallotta magáról azt, hogy nem heteroszexuális, vagyis a közösség tagjai akár félmillióan is lehetnek Magyarországon. Az ügyvivő szerint az államtitkárnak inkább az elfogadásukért kellene dolgoznia, és nem hangulatkeltő nyilatkozatokat tennie.

A mai magyar kormányzat egyértelműen homofóbabb és transzfóbabb, mint a magyar társadalom. Nemrég jelent meg egy felmérés, amely szerint a magyar társadalom 60 százaléka az egyenlő jogok pártján áll – tette hozzá Dombos Tamás.

Soltész Miklós államtitkárként a kormány társadalmi kapcsolataiért is felelős. Hétfői, parlamenti beszédében a genderelméletet is kritizálta, ami a férfiak és a nők nemi szerepeit, illetve azok változását vizsgálja.

A DK szerint a kormánynak békén kellene hagynia a homoszexuálisokat.

Magyarországon az azonos nemű párok regisztrált élettársi kapcsolatban élhetnek, de nem házasodhatnak össze. Az Európai Unió 28 tagállamában tizenháromban tették lehetővé eddig, hogy a melegek és leszbikusok is házasodhassanak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Trumpék kérésére újraszámolták a szavazatokat Milwaukee-ban, Biden előnye nőtt

Trumpék kérésére újraszámolták a szavazatokat Milwaukee-ban, Biden előnye nőtt

Mennyiért vesz meg egy iPhone-t az Apple?

Mennyiért vesz meg egy iPhone-t az Apple?

Hamarabb veszíthetik el leveleiket a fák ősszel a globális felmelegedés miatt

Hamarabb veszíthetik el leveleiket a fák ősszel a globális felmelegedés miatt