szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Eduline szakértője szerint kellemetlen meglepetés érhette a vizsgázókat.

Az angol középszintű érettségi íráskészséget vizsgáló részében a vizsgázóknak egy cambridge-i diák helyébe kell képzelniük magukat, és egy önkéntességről szóló hirdetésre kell jelentkezni. A második feladatban egy amerikai barát levelére kell válaszolni – írja az Eduline.

A lap megkérdezett egy szakértőt a feladatok nehézségéről, aki azt mondta, a legnehezebb magának a megadott szövegnek a feldolgozása, ami alapján írni kell, így a diákok valószínűleg az idejük legnagyobb részét nem is írással, hanem olvasással fogják töltik ennél a feladatnál, mert túl sok a szöveg, ez pedig nem célszerű.

A szakértő korábban az angolérettségi második, nyelvhelyességi részéről azt mondta, volt olyan feladat is, ami középszintű érettségi helyett inkább felsőfokú nyelvvizsgára illene.

További részletek és minden info a mai angolérettségiről az oktatási portálunk, az Eduline percről percre tudósításában található!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mi éri meg jobban: NHP Hajrá! vagy Széchenyi Hitel?

Mi éri meg jobban: NHP Hajrá! vagy Széchenyi Hitel?

Meghan Markle biztosan kihagyja Fülöp herceg temetését, Harry viszont elmegy

Meghan Markle biztosan kihagyja Fülöp herceg temetését, Harry viszont elmegy

Alig használt Ferrari Enzo várja új gazdáját

Alig használt Ferrari Enzo várja új gazdáját