szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Zsákmány nélkül maradt az a két férfi, akik felbontással próbáltak kifosztani egy pénzváltót a XIII. kerületben. Ráadásul az épületből sem tudtak kijutni. Akár nyolc évet is kaphatnak.

Ami lehetett, az a rablók szempontjából félresikerült a tavaly májusban kirabolt pénzváltónál, ami egy XIII. kerületi ház földszintjén található. Az ügyben most emeltek vádat két férfi ellen. Jelentős értékre elkövetett lopás kísérletével vádolják őket, amely kettőtől évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető – közölte az ügyészség csütörtökön.

Az egyik férfit tavaly áprilisában bízta meg valaki a betöréssel – azt nem tudni, hogy ki, nem sikerült kideríteni. Azt mondták neki, hogy a pénzváltóban 20-22 millió forint értékben lesz forint és valuta, a páncélt pedig nyitva hagyják. Bejutni pedig úgy lehetne, hogy a helyiség alatti pincében megbontják a plafont, vagyis a pénzváltó padlóját. A felbujtó a pincelejáróhoz kulcsot is adott.

A betörő tavaly május 8-án találkozott egyik ismerősével, és elmondta neki, mire készül. A másik férfi úgy döntött, hogy csatlakozik hozzá.

Még aznap egy teherautóval leparkoltak a helyszín közelében, és a kulccsal lementek a pincébe. Szerszámokkal nekiálltak bontani a plafont, és sikerült egy akkora lyukat ütniük rajta, hogy az egyik férfi, az elsőrendű vádlott fel tudott mászni.

A páncélszekrény azonban mégsem volt nyitva, ráadásul a riasztó is megszólalt, ezért a férfi visszamászott a pincébe.

Mindketten megijedtek, féltek, hogy lebuknak, ezért az épületben maradtak, és elbújtak a padláson. A helyszínre érkező rendőrök azonban megtalálták őket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Libération – Az SZFE az orbáni cezarománia útjában áll

Libération – Az SZFE az orbáni cezarománia útjában áll

Vidéken és Budapesten is csökkent a Fidesz tábora, de a szavazói továbbra is nagyon aktívak

Vidéken és Budapesten is csökkent a Fidesz tábora, de a szavazói továbbra is nagyon aktívak

Boltzár és kijárási tilalom: radikális lépéseket hoztak a csehek a járvány miatt

Boltzár és kijárási tilalom: radikális lépéseket hoztak a csehek a járvány miatt