szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A bíróság meghosszabbította Jakubinyi Róbert László előzetes letartóztatását további három hónappal, július 17-ig – írja a Magyar Idők, és hozzáteszi: a végzés fellebbezés miatt egyelőre nem jogerős.

Az alapos gyanú szerint az Egymásért Egy-másért alapítvány milliárdos sikkasztási botrányának központi figurája, a titkosszolgálati kapcsolatokról is ismert férfi a belügyminiszterrel kapcsolatos iratokat akart az éjszakai élet szintén jelentős szereplőjével, Tanyi Györggyel a nemzetközi sajtónak eljuttatni. A Magyar Idők több részben írt egy esetleges, külföldről induló lejáratási kampányról, amelyet a választások előttre időzítenének.

Jakubinyit március 17-én helyezték egy hónapra előzetes letartóztatásba. A bíróság azt állapította meg, hogy a megalapozott gyanú tárgyát képező bűncselekmény elkövetési módja, jellege, az abban szereplő személyek egy jelentősebb érdekeltségi körre utalnak – emlékeztet a Magyar Idők. Nem lehet kizárni a cselekménynek országhatárokon átívelő jellegét, a konspirált elkövetési módot, figyelembe véve Jakubinyi Róbert László kapcsolatrendszerét is – fogalmazott akkor a végzésében a bíróság.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lopás miatt körözték, a Dunán csípték el a szentendrei M. Györgyöt

Lopás miatt körözték, a Dunán csípték el a szentendrei M. Györgyöt

Kihagytátok a töltőt? A Samsung is megtrollkodta az Apple-t

Kihagytátok a töltőt? A Samsung is megtrollkodta az Apple-t

Üzeneteket váltott a francia tanár gyilkosa és az egyik tanítványának apja

Üzeneteket váltott a francia tanár gyilkosa és az egyik tanítványának apja