szerző:
hvg.hu

Nem bizonyosodott be, hogy a gyerekek végül valóban megették-e a gombát, vagy csak azt mondták. A biztonság kedvéért kórházba vitték őket. Az óvoda vezetője ígéri: ezentúl még alaposabban odafigyelnek arra, hogy gombamentes legyen az udvar.

Négy makói óvodás gyomrát kellett kimosni hétfőn a helyi kórházban, mert a gyerekek azt állították: ettek abból a gombalevesből, amit egyik társuk "főzött" az udvari sziklakertben nőtt apró gombákból. Szerencsére kiderült, hogy a gombák ártalmatlanok voltak – írja a Délmagyarország.

A lap a történtekről egy e-mailből értesült, amit a szerkesztőséghez juttattak el. Ebben azt írták: három óvodás került kórházba, mert megették az udvaron talált gombát. Az érintett intézmény fenntartója a makó-újvárosi református egyházközség, csaknem 140 gyermek jár oda.

Kereste a Délmagyarország munkatársa az érintett szülőket, de nem érte el őket.

Az óvoda vezetője telefonon azt mondta: az oviban hétfőn gombaleves volt az ebéd. A gyerekek emiatt kaphatták az ötletet ahhoz, hogy délután gombalevest „főzzenek" a sziklakertben talált apró gombákból. Az udvart rendszeresen ellenőrzik, tisztítják, valószínűleg az elmúlt napok esőzései miatt nőtt ki néhány.

Közölte azt is: bár nem bizonyosodott be, hogy az a négy gyermek, aki ezt állította, valóban evett a gombából, tüneteik sem voltak, a biztonság kedvéért az óvodából azonnal kórházba vitték őket. Ott kimosták a gyomrukat. A gombákat később gombaszakértő is megvizsgálta, és megállapította, hogy egészségre ártalmatlanok.

Az óvodavezető azt ígérte: a városi környezetben csekély ugyan a valószínűsége mérgező gombafajok felbukkanásának, a történtek után még nagyobb figyelmet fordítanak arra, hogy a sziklakert és az udvar gombamentes maradjon.  

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Szegeden is tüntettek a felsőoktatás tönkretétele ellen

Szegeden is tüntettek a felsőoktatás tönkretétele ellen

Íme a friss lista: ezek most a leggyorsabb számítógépek

Íme a friss lista: ezek most a leggyorsabb számítógépek

Van az új Androidban egy funkció, amellyel még nagyobb biztonságban tudhatja adatait

Van az új Androidban egy funkció, amellyel még nagyobb biztonságban tudhatja adatait

Megható köszöntőt mondott Erzsébet királynő a fia 70. születésnapján

Megható köszöntőt mondott Erzsébet királynő a fia 70. születésnapján

Marad a csigatempó a MÁV csigavonalán

Marad a csigatempó a MÁV csigavonalán

Ilyen még nem volt: piacon a világ első üzemanyagcellás hibrid villanyautója

Ilyen még nem volt: piacon a világ első üzemanyagcellás hibrid villanyautója