szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A másodfokú bíróság döntése szerint a Köztársasági Elnöki Hivatalnak 15 napon belül közölnie kell az adatot, amelynek kiadását korábban megtagadta.

Hányan adták vissza az állami kitüntetésüket azért, mert Bayer Zsolt publicista tavaly nyáron megkapta a Lovagkeresztet - ezzel a kérdéssel fordult a Köztársasági Elnöki Hivatalhoz egy magánszemély.

Áder János hivatala azonban ezt nem tartotta közérdekű információnak, és így megtagadta az adatközlést.

A Hír TV információi szerint a magánszemély beperelte a hivatalt, és a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla szerdán úgy döntött, hogy közérdekű adatról van szó, így a hivatalnak 15 napon belül írásban kell válaszolnia arra a kérdésre, hogy a 2016. augusztus 20-a és november 21-i időszakban hány személy küldte vissza hozzá az állami kitüntetését. Fellebbezésnek helye nincs.

A legutóbbi ismert adat - a nyilvánosságra hozott elhatárolódások alapján - 111 visszaadott kitüntetésről szólt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pofátlanul parkoló szuperautók leptek el egy svájci kisvárost

Pofátlanul parkoló szuperautók leptek el egy svájci kisvárost

Ibrahimovic visszatér a svéd válogatottba

Ibrahimovic visszatér a svéd válogatottba

Mindjárt szerkezetkész az Üllői úti kézilabdacsarnok

Mindjárt szerkezetkész az Üllői úti kézilabdacsarnok