szerző:
hvg.hu

Vagy kikerülünk az orbáni diktatúrából, vagy eltűnik az ország a süllyesztőben – így látja az ország lehetőségeit Pukli István.

Nem volt más választása – ezzel indokolta az ATV Egyenes beszéd című műsorában Pukli István, hogy megalapította a Polgári Világ Pártot. Az új tömörülést olyan pártként jellemezte, amely hitelesen képviseli a polgári értékeket. A Tanítanék Mozgalom alapítója az Orbán-rendszerben csalódott fideszesek, illetve a közép felé tendáló, ezért hiteltelenné váló Jobbikból kiábrándultak támogatására is számít, és arra, hogy a jövő évi választáson mindenképpen bejutnak a parlamentbe.

A pártelnök Pukli és Kálovics Enikő alelnök arról is beszéltek, hogy először az ellátórendszereket alakítanák át. Szerintük az oktatás a nemzet felemelkedésének záloga, ezért arra a GDP 12 százalékát fordítanák – a jelenlegi kormány nem egészen 5-öt.

Pukli arról is beszélt, hogy a Szent István-i álmot kell beteljesíteni Magyarországon, Orbán Viktor pedig „átállt a sötét oldalra”, és ő lett Koppány, akit le kell győzni.

A Polgári Világ Párt az orosz befolyás ellen is küzdene, és átvizsgáltatná a Paks II. projektet. Információik szerint a beruházás harmadát ellopják, és saját céljaikra fordítják a fideszesek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!