szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vágó Gábor volt országgyűlési képviselő és a Korrupcióellenes Szövetség (KELLESZ) szervezésében tartották az eseményt Orbán Viktor háza és a stadion szomszédságában, illetve Mészáros Lőrinc hivatalánál, cégének székhelyén és lakóházánál.

„A Mészáros Lőrinc óránként 10,98 milliót forintot vesz ki a közösből. Miközben Orbán Viktornak hétszázezer van összesen, a vagyonbevallása szerint. Tudniuk kell, hogy egyszer bűnhődni fognak a mostani bűneikért! Lesz elszámoltatás! Lesz a korrupcióról népszavazás!” – ez a felütés a szervezők az esemény Facebook-oldalán. Emlékeztetnek arra, hogy a minap a Nemzeti Választási Bizottság jóváhagyta az alábbi népszavazási kérdést: „Egyetért-e Ön azzal, hogy a korrupciós bűncselekmények büntethetősége legalább tizenkét év elteltével évüljön el?”

A mostani tüntetést a korrupcióellenes népszavazási kampány indítójának nevezik, illetve a felcsúti közpénznyelő vége kezdetének A rendezvény szónokai közt felsorolják Hadházy Ákost, az LMP társelnökét, Juhász Pétert, az Együtt elnökét, Szabó Tímeát, a Párbeszéd társelnökét, Törley Katalint, a Tanítanék Mozgalom aktivistáját és Vágó Gábort, a KELLESZ titkárát, korrupcióellenes aktivistát, volt LMP-s országgyűlési képviselőt, valamint Horváth Andrást, a KELLESZ elnökét, a NAV-botrány kirobbantóját, akivel szemben bűncselekmény hiányában a héten szüntették meg az évekig tartó nyomozást.

Két óra körül megérkeztek a tüntetők első csoportjai a helyszínre. Láttuk az egyik főszervezőt, Vágó Gábort, Hadházy Ákos LMP-társelnököt és Kovács Gergelyt, a Kétfarkúak vezetőjét. A stadion bejárata előtt ők is megcsodálhatták a korábban ismeretlenek által kifeszített molinót ezzel a szöveggel:

"Üdvözöljük a Soros-fiúkat"

©

A hvg.hu fotósát a molinózók "megkérték", hogy ne fotózza őket, noha ez egy nyilvános esemény. Azt nem árulták el, kik ők, képviselnek-e valamilyen szervezetet.

©

Közben a vonattal érkezők is megjöttek. Vágó Gábornak is megvolt az első szócsatája, méghozzá az Echo TV embereivel.

Vágó aztán belekezdett: Sokan még nem merik kimondani, hogy a hatalmasok szarrá lopják az országot – mondta. - A népszavazással fogják elkergetni ezt a kormányzatot, Orbánnal mint Döbrögivel az élen. Ez egy faék egyszerűségű népszavazási kezdeményezés, a tisztességtelenség nem évülhet el, 12 év elég lesz arra, hogy felnyíljon a magyar társadalom szeme.

Kiderült, hogy Orbánnak ajándékot is hoztak, hamarosan átadják. Tényleg hamarosan elérkezett a pillanat, mert a menetnek alig 300 métert kellett sétálnia a miniszterelnök házáig.

Konzultálni jöttünk – skandálja a mintegy 200 tüntető. A rendőrök a ház kerítéséhez húzódnak. Vágó közli, hogy azt hozták Orbánnak, amit legjobban szeret: pénzt. Szétszórják a helyszínen a Kétfarkú Kutya Párt bankóit, ezek olyan címletek, amilyenekkel a közembernek nincs dolga. Kovács Gergely pártelnök azt mondta, az a baj a korrupcióval, hogy nem elég demokratikus, például nem lehet leírni az adóból.

A tüntetők elindultak Orbán Viktor barátjához, Mészáros Lőrinc milliárdos polgármesterhez, de Vágó Gábor megkért mindenkit, hogy előbb szedjék fel az eldobott pénzt, egyrészt, mert szemetelni csúnya dolog, másrészt, mert ez szimbolizálja azt is, hogy visszaveszik, ami az övék.

©

A vonulók fütyültek, kerepeltek. Nem hagyjuk, még több stadiont - ilyeneket kiabáltak. A helyiek meg érdeklődve figyelték, mi történik. A menet kisebb közlekedési káoszt idézett elő a faluban.

Aztán történt egy incidens, az egyik tüntető, egy nő leült egy rendőrautó elé. Egy fiatalemberrel szemben pedig intézkedtek a rendőrök, de aztán hamar elengedték.

Az egyik helyi lakos odaszólt az újságíróknak: ha te odaállnál az ország élére, te is megszednéd magad.

A polgármesteri hivatalnál is egy sorosozó molinó várta a tüntetőket. Mosolyogjatok - mondták a rendőrök egymásnak. A tüntetők megemlékeztek a tragikus balesetben elhunyt Váradi Andrásról, aki így nem indulhatott a szomszédos Alcsúddoboz polgármesteri székéért.

©

Biztos hogy 2019-től nem Mészáros lesz Felcsút polgármestere - mondta Vágó. Szerinte Mészáros sikerének oka, hogy nem eleg okos ahhoz, hogy önállósodjon. Simicska elég okos volt ehhez, de Mészaros csak egy pénztáros, mint vállalkozó nem létezik. Vágó még megköszönte a Fidelitasnak a molinót, aztán a tüntetők elindultak a Mészáros és Mészáros Kft. székhelyére.

©

Itt is volt pénzszórás, aztán a következő állomás Mészáros Lőrinc lakóháza volt, ahol meglepetésre két férfi pogácsával fogadta a tüntetőket. Volt, aki azt mondta, evett már jobbat. Itt is volt pénzszórás, majd összesöprés.

©

Indultak a vasútállomásra, mondván, a Kutya Párt készül valami meglepetéssel. És igen, az MKKP letette Felcsútra ígért űrállomása alapchipjét. (A tüntetésről szóló videónkat itt nézhetik meg.)

©
©

Ha valakinek kétsége lett volna, kihez kötődik a tüntetőket váró sorosozó molinó, megérkezett a válasz, a Fidesz közleményében minden kiderült: „A mai tüntetés a Soros-hálózat újabb akciója. A Soros-hálózat mindenhol s minden eszközt bevet, hogy nyomást gyakoroljon a magyar kormány bevándorlás-politikájára. Ahogy Brüsszelben, Budapesten, ma Felcsúton akcióznak. A tüntetés szervezői mind a Soros-hálózathoz köthetőek, az a Soros György támogatja őket, aki évente egymillió migránst akar betelepíteni Európába.”

©

A tüntetésre speciális zenékkel készültek Vágóék. A teljes korrupciós slágerlistát otthonról, a fotelből vagy napágyból is meghallgathatja:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Milliárdokkal árasztották el Felcsútot a korrupcióellenes tüntetők - videó

Orbán Viktor házától és a Pancho Arénától a polgármester Mészáros Lőrinc hivatalán és a milliárdos Mészáros Lőrinc cégközpontján át a miniszterelnök barátja Mészáros Lőrinc házáig vonultak a korrupcióellenes tüntetés résztvevői Felcsúton. Vittek magukkal egy halom játékpénzt, milliárdos címletekben, többször elszórták, majd összeszedték, jelezve, hogy az az övék, ugyanúgy, mint az a pénz, amelyet a korrupció haszonélvezői lenyúlnak.