szerző:
hvg.hu

Kubatov Gábor Fidesz-alelnök interjút adott a kormányközeli Magyar Idők hétfői számának. Válaszait megtalálja bármelyik kormányzati és Fidesz-közleményben, amelyet tetszőleges témákban kiadtak az elmúlt hetekben, de azért egy szóban összefoglaltuk azokat. Ön mit válaszolna, ha egy újságíró így megszorongatná?

(A Soros terve destabilizálni Magyarországot és Európát című interjút a Magyar Idők internetes oldalán is elolvashatja.)

- Csak egy év múlva lesz országgyűlési választás, de már minden plakáton az szerepel, hogy ki lop, ki kinek az embere. Mi az oka annak, hogy ilyen korán kezdődött a kampány?

- Az ellenzék.

- A két fő téma, amellyel

a kormányt vádolják, a korrupció és az orosz befolyás. Ezeknek sincs alapjuk?

- Nincs.

- A plakátokon azt látjuk, és a Fidesztől is állandóan azt halljuk, hogy Vona Gábor Jobbik-elnököt Simicska Lajos nagyvállalkozó, Botka Lászlót, az MSZP miniszterelnökjelölt-aspiránsát pedig Soros György amerikai milliárdos üzletember mozgatja. Mégis, minek alapján állítják ezt?

- Csak.

- Azt mire alapozza, hogy az Index a Jobbik alá dolgozik?

- Simicskáé.

- A Hír TV-be fideszes politikusokat is hívnak, de önök nem mennek be.

- Gecizés.

- És Botka miért lett Soros embere?

- Lendvai Ildikó.

- Ez elegendőnek bizonyult?

- 444.

- Tényleg ennyire kell félni ettől az embertől?

- Soros György.

- Egy kormányrendelet alapján a jövőben jelentősen csökkenhet a kihelyezett plakátok száma a fővárosban. Hallani arról is, hogy a pártfinanszírozási törvényt is módosítanák úgy, hogy lényegében megtiltanák a plakátok kihelyezését az országban. Mi igaz ebből?

- Pártfinanszírozás.

- Melyek lesznek a főbb eszközök a Fidesz kampányában?

- Minden.

- A mostani nemzeti konzultációt többen töltötték ki, mint eddig bármelyiket.

Várható újabb kérdéssor a következő egy évben?

- MSZP.

- A nemzeti konzultációt viszont Brüsszel rossz szemmel nézi, mint ahogy sok más, a közelmúltban hozott kormányzati intézkedést. Ezért megkezdik a 7. cikkely előkészítését Magyarországgal szemben.

- Küzdünk.

- A közvélemény-kutatások szerint a Fidesz stabilan őrzi vezető pozícióját. Ugyanakkor az Integrity Lab felmérése szerint változott a tábor összetétele, és például a diplomások jelentős mértékben elfordultak a Fidesztől. Ön szerint mi állhat e mögött?

- Hazugság.

- És a fiatalokat hogyan kívánják megszólítani?

- Csok.

- Mégis, mitől lesz vonzó a Fidesz a fiatalok számára?

- A sikertől.

- Ön szerint a Fidelitas hitelesen képviseli a fiatalokat?

- Igen.

- A közelmúltban elég sok kritikát kapott a Fidelitas egy kínos sajtószereplés miatt.

- Előfordul.

- Milyen volt az Egyesült Államokban, mit tapasztalt az előválasztásokat tanulmányozva?

- Tanulságos.

- Találkozott Arthur Finkelsteinnel?

- Igen.

- Csányi Sándor, az MLSZ elnöke az éves közgyűlésen arról beszélt, hogy továbbra is problémát jelent az élvonal alacsony nézőszáma. A Fradinál is csökkent a nézőszám az utóbbi négy szezonban. Hogyan lehet visszafordítani a folyamatot?

- Messze laknak.

- Az idei szezont hogyan értékeli az előző szezonhoz képest?

- Nehéz.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!