szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Még mondják, hogy a nők nem kapnak szót, ha Németh Szilárd felszólítja őket, hogy szüljék tele Magyarországot. A Tisztelt Ház a kormány demográfiai terveiről és teljesítményéről vitatkozott, és Novák Katalin államtitkár szavaira a frakciók részéről kizárólag nők reagáltak (Bangóné Borbély Ildikó, Dúró Dóra, Hoffmann Rózsa, Selmeczi Gabriella, Szél Bernadett). Sőt, mivel utána Bangóné és Szél maga is napirend előtti felszólalással jelentkezett, és mindkét esetben Novák válaszolt, a magyar palamentben 45 perc is eltelt, amíg Kövér László volt az egyetlen férfi megszólaló (igaz, ő kiadósan kárpótolta a tesztoszteronhiányt).

Mielőtt ünnepelnénk, hogy nők is szerepet kapnak, tegyük gyorsan hozzá: a téma kiutalásánál épp az a hímsovinizmus dominált a Házban (mint minden más kérdésben).

A nőknek a szülőszobában a helyük! Esetleg még beszélhetnek róla.

Egyébként a Fidesz, a Jobbik és az MSZP frakcióvezetői és összesen 15 frakcióvezető-helyettese között egy nő sincsen. Igen, tizennyolc–semmi. A KDNP 1+4 vezetője is mind férfi. Egyedül az LMP háromfős frakcióvezetésében van nő, igaz, ott rögtön többségben is vannak. Németh Szilárd szerint azé a világ, aki teleszüli. A magyar hatalom viszont láthatóan azé, aki a nőket szülni utasítja, és ezt még akkor is bizonyítják, amikor a nőket küldik előre a vitába.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!