szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hogy jönnek ahhoz, hogy a manchesteri robbantás, a lyoni merénylet, a különböző Londontól Berlinig megrázó merényleteket figyelmen kívül hagyva, az áldozatok emlékét megalázva, egészen egyszerűen mérhetetlenül aljas politikai okokból egy terroristát védelmükbe vesznek?

– tette fel a kérdést a parlamentben Kósa Lajos az Európai Parlament határozatát kritizálva, amely Ahmed H. ügyét is Magyarország bűnlajstromára tette. Szerinte ugyanis a röszkei összecsapásnál megafonba beszélő, és három tárgyat elhajító férfi (ez a magyar bíróság megállapítása), igazi terrorista. Az ő jogainak védelme tehát az áldozatok emlékét sérti. Például a lyoni merényletét. Ezen a ponton nem papírból beszél Kósa, így nehéz eldönteni: Lyonra gondol, amelynek közelében 2015 nyarán történt egy terrorizmusként besorolt, ám az Iszlám Állam támadásaiba nehezebben besorolható gyilkosság egy halálos áldozattal, vagy csak elsőre nem jutott eszébe London, Berlin. Esetleg a tavalyi merénylet Nizzában vagy Brüsszelben.

Itt található a teljes videó, itt pedig kiemeltük Lyon említését. Ön szerint Kósa Lajos tudta, mire utal a "lyoni merénylettel"?

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!