szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több mint húsz percig magára hagytak egy epilepsziás rohamot kapott terhes nőt a Jahn Ferenc-kórház előtt. Az intézmény főbejárata zárva volt, a mentők nem akartak kocsit küldeni érte, így csak az utca önzetlen segítőin múlt, hogy nem történt nagyobb baj.

Egyszerűen zárva volt a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház főbejárata csütörtökre virradó éjjel, így több mint húsz percig csak az utca embere segített egy harminc év körüli terhes nőn, aki epilepsziás rohamot kapott a kórház előtt.

A pénteki Magyar Nemzetnek egy taxisofőr számolt be az esetről: mint Bozai János elmondta, hajnali 1:48-kor ért a kórházhoz, ahol ketten voltak. Egyikük, egy mosolygós, kb. négy hónapos terhes nő be akart szállni az autóba, de hirtelen rángatózni kezdett és összeesett. A sürgősségi osztályról akkor jött ki egy másik nő – ő hívta a taxit –, aki azonnal az epilepsziás kismama segítségére sietett. Fogta a nő fejét, míg a taxis mentőt hívott, de a diszpécser azt mondta neki, menjen be segítségért a kórházba, mert nem tud kocsit küldeni. Közben pedig vigyázzanak a nő fejére. A kórházból eközben kihajtott egy mentő, amiből kinézett egy férfi, de segíteni nem állt meg – idézte fel a taxis.

A kórház főbejárata zárva volt, se a világítás, se a csengő nem működött, a portás nem reagált, pedig a taxis már az ajtót rugdosta és nyomta a dudát.

Újra felhívták hát a mentőket, a sofőr már indulatosan mondta, hogy ha nem segítenek, az utcán fog meghalni a nő. Ugyanaz a diszpécser közölte: nem küld mentőt, hívjanak segítséget. A 800 méterrel odébb található mentős bejáratig nem tudtak elmenni, mert nem akarták magára hagyni a beteget – mondta Bozai János.

Ez után a taxis próbálta lefogni a nőt, míg a másik kezével telefonált, eközben a másik nő a beteg fejét tartotta. Ekkor begördült egy éjszakai 123-as busz, és annak a sofőrje felajánlotta a segítségét: végül vagy ő, vagy a mentődiszpécser szólt be a kórházba telefonon.

Ekkor megnyílt a főkapu, kijött egy ápoló és egy orvos. Az az orvos, aki nem sokkal korábban elbocsátotta az intézményből az epilepsziás rohamot kapott nőt. A segítségét felajánló nő gyermeke epilepsziás, és adott is a gyerek gyógyszeréből a bajba jutott nőnek, amitől az jobban is lett. Az orvos erről később azt mondta, ez probléma lehet, mert előzőleg tőlük is kapott egy adag gyógyszert.

Az Országos Mentőszolgálat nem reagált a lap megkeresésére, ahogy a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház sem.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Háborúban már leváltották volna a Színművészeti kancellár-ezredesét

Háborúban már leváltották volna a Színművészeti kancellár-ezredesét

Dózsa László a plakátról, amelyen nem szerepelt: Megbocsátást remélek!

Dózsa László a plakátról, amelyen nem szerepelt: Megbocsátást remélek!

Gulyás Gergely lovagkeresztet adott a Békemenetet szervező CÖF alapítójának

Gulyás Gergely lovagkeresztet adott a Békemenetet szervező CÖF alapítójának