szerző:
hvg.hu

Több mint húsz percig magára hagytak egy epilepsziás rohamot kapott terhes nőt a Jahn Ferenc-kórház előtt. Az intézmény főbejárata zárva volt, a mentők nem akartak kocsit küldeni érte, így csak az utca önzetlen segítőin múlt, hogy nem történt nagyobb baj.

Egyszerűen zárva volt a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház főbejárata csütörtökre virradó éjjel, így több mint húsz percig csak az utca embere segített egy harminc év körüli terhes nőn, aki epilepsziás rohamot kapott a kórház előtt.

A pénteki Magyar Nemzetnek egy taxisofőr számolt be az esetről: mint Bozai János elmondta, hajnali 1:48-kor ért a kórházhoz, ahol ketten voltak. Egyikük, egy mosolygós, kb. négy hónapos terhes nő be akart szállni az autóba, de hirtelen rángatózni kezdett és összeesett. A sürgősségi osztályról akkor jött ki egy másik nő – ő hívta a taxit –, aki azonnal az epilepsziás kismama segítségére sietett. Fogta a nő fejét, míg a taxis mentőt hívott, de a diszpécser azt mondta neki, menjen be segítségért a kórházba, mert nem tud kocsit küldeni. Közben pedig vigyázzanak a nő fejére. A kórházból eközben kihajtott egy mentő, amiből kinézett egy férfi, de segíteni nem állt meg – idézte fel a taxis.

A kórház főbejárata zárva volt, se a világítás, se a csengő nem működött, a portás nem reagált, pedig a taxis már az ajtót rugdosta és nyomta a dudát.

Újra felhívták hát a mentőket, a sofőr már indulatosan mondta, hogy ha nem segítenek, az utcán fog meghalni a nő. Ugyanaz a diszpécser közölte: nem küld mentőt, hívjanak segítséget. A 800 méterrel odébb található mentős bejáratig nem tudtak elmenni, mert nem akarták magára hagyni a beteget – mondta Bozai János.

Ez után a taxis próbálta lefogni a nőt, míg a másik kezével telefonált, eközben a másik nő a beteg fejét tartotta. Ekkor begördült egy éjszakai 123-as busz, és annak a sofőrje felajánlotta a segítségét: végül vagy ő, vagy a mentődiszpécser szólt be a kórházba telefonon.

Ekkor megnyílt a főkapu, kijött egy ápoló és egy orvos. Az az orvos, aki nem sokkal korábban elbocsátotta az intézményből az epilepsziás rohamot kapott nőt. A segítségét felajánló nő gyermeke epilepsziás, és adott is a gyerek gyógyszeréből a bajba jutott nőnek, amitől az jobban is lett. Az orvos erről később azt mondta, ez probléma lehet, mert előzőleg tőlük is kapott egy adag gyógyszert.

Az Országos Mentőszolgálat nem reagált a lap megkeresésére, ahogy a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház sem.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Utoljára árulta el a Netflix, pontosan hány új előfizetőt szereztek

Utoljára árulta el a Netflix, pontosan hány új előfizetőt szereztek

November közepén viszi ki a postás a nyugdíjprémiumot

November közepén viszi ki a postás a nyugdíjprémiumot

Egy nap alatt elszívták az összes füvet Kanadában

Egy nap alatt elszívták az összes füvet Kanadában

"Értse meg, hogy nincs hely" - ellátás nélkül küldik el a betegeket egy budai rendelőből

"Értse meg, hogy nincs hely" - ellátás nélkül küldik el a betegeket egy budai rendelőből

Tüntettek a kirúgott szívsebészért

Tüntettek a kirúgott szívsebészért

Két év, és az olaszok betiltanák szinte az összes eldobható műanyagot

Két év, és az olaszok betiltanák szinte az összes eldobható műanyagot