szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ormánsági férfi ellen vádat emelt az ügyészség, 3 évre is leültethetik.

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat egy ormánsági férfi ellen, aki falubelijét és családját akarta elütni lovaskocsival.

A férfi 2016 októberében részegen igyekezett visszaterelni egyik lovát az utcáról az udvarába, miközben a másik két lova a ház előtt állt befogva.

Ekkor az utcán megjelent a férfi egyik ismerőse a lányával és a feleségével. Mikor a vádlott észrevette őket, kiabálni kezdett velük, majd a kocsibejárón álló két lóval befogott lovaskocsira felült és a lovakat ostorcsapásokkal elindítva a sértett felé nagy lendülettel megindult.

A sértett ekkor gyermekét az ott parkoló gépkocsi motorházának a tetejére ültette, míg ő maga az árokba ugrott, hogy ne üsse el a lovaskocsi.  A lovakat hajtó férfi megfordult a fogattal, majd az időközben az útra visszatérő sértett felé hajtott, aki megint az árokba ugrott előle. Ez után a vádlott a lovaskocsival behajtott az udvarára.

A közúti veszélyeztetés 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nincs ma éjszakai műszak a tatabányai kórház sürgősségijén

Nincs ma éjszakai műszak a tatabányai kórház sürgősségijén

Szabadlábra helyezték a Barcelona volt elnökét

Szabadlábra helyezték a Barcelona volt elnökét

Németországban terjeszkedik a Kifli.hu működtetője

Németországban terjeszkedik a Kifli.hu működtetője