szerző:
hvg.hu

Jövőre újra fog indulni a magyar letelepedési kötvényprogram – mondta egy genfi konferencián a Magyar Nemzetnek több olyan ügynökség is, amely érdekelt a hasonló programokban.

Több, a letelepedési programokban érdekelt ügynökség vezetője is arról beszélt egymástól függetlenül, hogy a magyar letelepedési program jövőre újra fog indulni – jelentette Genfből, az üzletág legjelentősebb szereplőit felvonultató Investment Migration Forum konferenciáról a Magyar Nemzet.

Teljesen bevett szokás, hogy egy országban, ahol kritikát kap az adott állam letelepedési programja, szüneteltetik, majd az országgyűlési választások után újraindítják – mondta egy neve elhallgatását kérő ciprusi ügynök, aki húsz éve van a szakmában.

Az ügyfelek szempontjából túl jó a program ahhoz, hogy megszüntesse a magyar kormány – mondta a lap szerint egy másik szakmabeli.

A beszámoló szerint tény, hogy a magyar kormány nem vonta vissza a letelepedési programot lehetővé tevő jogszabályt, csak annyit jelentett be az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK), hogy szünetelteti a kötvénykibocsátást, ami bármikor újraindítható.

Ezenkívül egy Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett kormányrendelet határozott arról, meddig lehet a folyamatban lévő eljárásokat intézni. Ez utóbbi is egy újabb kormányrendelettel feloldható, vagyis a letelepedésikötvény-program könnyen újraindítható – tették hozzá.

Offshore cégek már most 113 milliárd forintot kerestek az üzleten, de ha az elbírálás alatt álló külföldiek is megkapják a letelepedési engedélyt, a bevételük elérheti a 157 milliárd forintot is – írta a Magyar Nemzet

A magyar kötvények vásárlói között a kínaiak vannak a legtöbben, a befektető külföldiek 85 százalékát teszik ki, őket az oroszok követik 6 százalékos részaránnyal.

A korrupciógyanús üzlet 85 százalékának bevételét tehát egy cég, a kínai ügyfelekre specializált, a Kajmán-szigeteken bejegyzett offshore vállalkozás, a Hungarian Special Debt Fund (HSSDF) vitte – írták.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A titokzatos Tibet: volt, hogy esőerdő terebélyesedett a közepén

A titokzatos Tibet: volt, hogy esőerdő terebélyesedett a közepén

Ultraritka ásványt találtak egy 300 millió éves meteoritkráterben

Ultraritka ásványt találtak egy 300 millió éves meteoritkráterben

Durván elszaporodtak a pockok, vis maior helyzet van a földeken

Durván elszaporodtak a pockok, vis maior helyzet van a földeken

Mégis miért kell vallási kérdést csinálni az étkezésből?

Mégis miért kell vallási kérdést csinálni az étkezésből?

Így teheti sokkal szebbé a Chrome vagy Firefox böngészőjét

Így teheti sokkal szebbé a Chrome vagy Firefox böngészőjét

A szakma dübörög, a termék világhírű, a fizetés remek, mégis baj van

A szakma dübörög, a termék világhírű, a fizetés remek, mégis baj van