szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy évek óta börtönben ülő rab levelével tett kísérletet a gyanú másra terelésére a lúgos támadás ügyében a védelem - írta az Index. A rendőrség vizsgálódik a furcsa levél ügyében.

A lúgos támadás ügyének jövő keddre várható jogerős ítélete előtti utolsó pillanatokban egy meglehetősen furcsa levéllel állt elő az első- és másodfokon is bűnösnek talált orvos, B. Krisztián ügyvédje, Szekér Gyula - jelentette az Index.

A több oldalas kézzel írt levél levél írója úgy mutatkozik be, mint a Budapesti Fegyház és Börtön jogerősen elítélt fogvatartottja. Azt állítja, sok hónappal a lúgos támadás előtt valaki őt akarta megbízni azzal, hogy maró anyaggal öntse le Renner Erikát, és ez a valaki az áldozat jelenlegi társa.

Az ügy jelenleg harmadfokon, a Kúria előtt van, ebben a szakaszban bizonyításnak már nincs helye. Ezzel az ügyvéd is tisztában van, de szerinte "annak akadálya nincs, hogy a Tisztelt Kúria a becsatolt levélben foglalt tényeket megismerje".

Ez a legalja szerintem - mondta a levél tartalmáról a lúgos támadás áldozata, Renner Erika. Ők egyébként kedd reggel, a Kúria tárgyalásán szembesültek a levél létezésével.

A levél ügye már a rendőrségnél van, a Renner Erikát képviselő ügyvéd úgy tudja, azt próbálják megtudni, ki készítette a levelet, honnan van, egyáltalán mi ez. Azt nem tudni egyelőre, milyen bűncselekmény gyanúja merült fel.

Az Index szerint nem ez volt az első alkalom, hogy B. Krisztián védelme hozzá közel álló más emberekre próbálta terelni a gyanút, ez történt a volt férjével és egy barátnője férjével is. Átélte azt is a perben, amikor a védelem azt feszegette, hátha magának okozta a sérüléseit. De úgy érzi, most minden eddiginél aljasabb próbálkozásról van szó.

Az áldozat is várja a nyomozás eredményét, őt is nagyon érdekli már, hogy keletkezett ez a levél, hogy "hús-vér ember áll-e mögötte". Vannak elképzelései, de nagyon szeretné, ha fény derülne az igazságra - tette hozzá a beszámoló.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy német lap szerint a nyáron elküldhetik Dárdai Pált a Herthától

Egy német lap szerint a nyáron elküldhetik Dárdai Pált a Herthától

Hiába oltották be az idősotthonokban élőket már februárban, maradt a kijárási és látogatási tilalom

Hiába oltották be az idősotthonokban élőket már februárban, maradt a kijárási és látogatási tilalom

Család- vagy kerékpárosbarát védjegy is jöhet a hazai vendéglátásban

Család- vagy kerékpárosbarát védjegy is jöhet a hazai vendéglátásban