szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tiszai vízművekhez kerül Bakondi Patrik - derítette ki a HírTv.

Bakondi Patrikot, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadójának fiát nevezte ki Seszták Miklós fejlesztési miniszter a Tiszai Regionális Vízművek Zrt. élére - tudta meg a Hírtv. Korábban őt nevezték ki az Észak-magyarországi Regionális Vízmű Zrt. élére is.

Így talán végre megérkezhet a tavaly nyári botrányok után szinte a működésképtelenség szélére került vásárosnaményi szennyvíztelep felújítására évek óta beígért 1 milliárd forint. A hírcsatorna szerint a szenny eltűnése még így sem garantált, hiszen a szennyvíztelepek ellenőrzése önbevallással működik.

A csatorna szerint a Tiszának nem csak a magyarországi szennyezést kell addig is túlélnie. Romániában az ország húsoligarchájának, Vaszilev Lukucnak a tulajdonában lévő Unicarm húsüzem vetési telephelye a szennyforrás. A HírTv tegnap esti Látótér című műsorának stábja beforgatott az üzem udvarára, ahol halmokban rohadnak a levágott állatok belsőségei a szabad levegőn, közvetlenül a lakónegyed mellett, ahol gyerekek élnek.

A gyárból kiáramló szörnyű dögszag üli meg a környéket állandóan, egy szennyvízelvezető csövön keresztül pedig megállás nélkül folyik a döglé a Szamosba. Vélhetően a vágás során keletkezett állati hulladék, ürülék és csontdarálmány keveréke. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
1820 új koronavírusos halálesetet jelentettek Nagy-Britanniában

1820 új koronavírusos halálesetet jelentettek Nagy-Britanniában

Feltérképezték az állatvilág legnagyobb ismert genomját

Feltérképezték az állatvilág legnagyobb ismert genomját

Comirnaty, tozinameran vagy BNT162b2 – Miért van ennyi neve egy Covid elleni oltásnak?

Comirnaty, tozinameran vagy BNT162b2 – Miért van ennyi neve egy Covid elleni oltásnak?