szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Úgy tűnik, a kormányhoz is eljutott a hír, hogy mennyire nem sikeres az idegennyelv-oktatás a magyar iskolákban.

Az Oktatási Hivatal legutóbbi felmérése egészen lesújtó eredményeket mutatott azzal kapcsolatban, hogy mennyire sikeres az idegennyelv-oktatás a magyar iskolákban, eszerint a nyolcadikos gyerekek fele tud olyan szinten idegen nyelvet, amilyen szinten kellene, és az ország két fele között hatalmasak a különbségek a gyerekek idegennyelv-tudásában is.

A hétfői Magyar Közlönyben megjelent, Orbán Viktor által jegyzett kormányhatározat szerint a kormány is problémásnak érzi a helyzetet, ezért fejleszteni kívánja az iskolai nyelvoktatás hatékonyságát.

A határozat szerint az Emminek fel kell mérnie a köznevelésben a idegennyelv-oktatásra vonatkozó feltételeket, majd ez alapján az NGM-mel közösen ki kell dolgoznia egy idegennyelv-oktatás fejlesztésére vonatkozó "nemzeti középtávú stratégiát" és egy intézkedési tervet 2018–2027-re.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!