szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy egészen apró telefont pezsgőstabletta-hengerben, egy másikat szalámirúdban csempésztek be a rokonok.

Idén már nyolcszázhoz közelít a hazai fegyintézetekben lefoglalt tiltott mobiltelefonok száma, s az elítéltek családtagjai egyre leleményesebb módon próbálják meg a börtönökbe becsempészni a készülékeket - közölte a Magyar Hírlappal Orosz Zoltán, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BvOP) szóvivője.
A szám a tavaly egész évben regisztrált ezer telefonhoz képest növekvő tendenciát mutat, egyebek mellett ez az egyik oka, hogy a testület vezetése szigorított az ellenőrzéseken.
Ezek a telefonok általában Kínából származnak és a hétköznapiaktól lényegesen eltérnek.
Találtak például olyat, amelyik bőven elfért egy pezsgőtablettákat tartalmazó hengerben, egy másik pedig érintetlennek tűnő, lepecsételt csomagolású szalámirúd belsejéből került elő.
A közelmúltban előfordult, hogy börtönparancsnokokat sajtóhírek szerint azért is váltottak le posztjukról, mert a rájuk bízott börtönökben okostelefont használtak egyes rabok, és ez a szélesebb nyilvánosság előtt is ismertté vált.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Goldman Sachs vezetője "javításra váró aberrációnak" nevezte az otthoni munkavégzést

A Goldman Sachs vezetője "javításra váró aberrációnak" nevezte az otthoni munkavégzést

Szinte minden kiderült a legújabb Skoda Fabiáról

Szinte minden kiderült a legújabb Skoda Fabiáról

Donáth László tagadja az ellene felhozott vádakat, nyilvános tárgyalást kér

Donáth László tagadja az ellene felhozott vádakat, nyilvános tárgyalást kér