szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az MTI hozta nyilvánosságra Betsy DeVos levelét, illetve Balog válaszlevelét – a kormányt minden szinten kikosarazták.

Betsy DeVosnak június közepén írt levelet Balog Zoltán Emmi-miniszter a CEU-törvény ügyében, az amerikai oktatási miniszter kiemelte – több korábbi amerikai megnyilatkozáshoz hasonlóan –, az Egyesült Államokban az oktatás elsődlegesen szövetségi tagállami és helyi felelősség. Tagállami szintű jogkörök a legtöbb felsőoktatási intézmény – ideértve a Magyarországon működők – jogállásával kapcsolatos ügyek, valamint a diplomakibocsátási jogosultság. A tájékoztatás szerint a Magyarországon felsőoktatási tevékenységet végző összes amerikai intézmény megkapta oklevelét vagy engedélyét az illetékes tagállami szintű hatóságtól, és rendelkezik egy, az amerikai oktatási miniszter által elismert szervezet akkreditációjával. Megerősítette, a kívánt államok közti megállapodást nem a szövetségi állammal kell megkötni.

Balog válaszolt szerdán erre a levélre, "köszönettel fogadta az amerikai miniszter szívélyes válaszát, és azt, hogy tudomásul vette a felsőoktatási törvénnyel kapcsolatos módosításokat", írja az MTI. A kormány megkezdi a tárgyalásokat az érintett államokkal, ahogy tudjuk, New York állammal már korábban megindultak a tárgyalások.

Az USA nemrég a megszavazott civiltörvény miatt adott hangot aggályainak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mindössze kétszer repült áruval, azt is Kínából hozta az új kormányzati teherszállító gép

Mindössze kétszer repült áruval, azt is Kínából hozta az új kormányzati teherszállító gép

London méretű jéghegy szakadt le az Antarktiszról – videó

London méretű jéghegy szakadt le az Antarktiszról – videó

Az Orbán-kormánynak ki kellene fordulnia magából, hogy teljesítse Matolcsy ajánlását

Az Orbán-kormánynak ki kellene fordulnia magából, hogy teljesítse Matolcsy ajánlását