szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

Elég lett volna, ha a rendőrség becsönget Szily László 444-es újságíróhoz, az, hogy ehelyett hajnalban előállították és fogvatartott vált belőle, rosszindulatú egzecíroztatásnak tűnik – írja a HVG hetilap.

(Borítóképünk illusztráció)

Igazán kemény bűnözőknek járó körítéssel, megbilincselve vezették elő nemrég a bíróságra Szily Lászlót, a 444.hu újságíróját, ám nem valami fajsúlyos eset miatt, pusztán azért, mert Fásy Ádám mulatótulajdonos lánya beperelte egy véleménycikke miatt, és nem ment el az előző tárgyalásra.

Korábban hasonló történt Kisberk Szabolccsal, aki Hír Tv-sként készített anyagot az MSZP-s szavazatvásárlási botrányról, amiért Veres János volt pénzügyminiszter titkára perelte be. Kisberkért is, ahogyan Szilyért, hajnalban mentek a rendőrök, és ő is megjárta a fogdát.

A törvény ugyan lehetőséget ad arra, hogy egy újságíróból a cikke miatt ugyanúgy fogvatartott legyen, mint mondjuk egy minősített emberölésért fegyházban ülő, de abszurdnak és szándékos egzecíroztatásnak tűnik ez az eljárás, például azért, mert a rendőrségnek lehetősége lett volna akár arra is, hogy egyszerűen becsöngessen Szilyhez és szóljanak neki, hogy másnap tárgyalása van.

A csekély súlyú ügyekben végrehajtott abszurd eljárásokról a friss HVG-ben olvashatnak bővebben.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!