szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A főpolgármester úgy látja, hogy következetesen keverik sokan a tényeket és a pletykákat a 3-as metró felújítása ügyében.

Tarlós István szerint kedvező híreket kaptak az Európai Unióból is a metrófelújítással kapcsolatban, és nem kizárt, hogy az esetleges többletköltség egy részét átvállalja Brüsszel. A többletköltséget ugyanakkor saját erőből is elő tudja teremteni a főváros – mondta a főpolgármester csütörtökön a Lánchíd Rádió Reggeli hírjárat című műsorában.

Arról is beszélt, hogy „van egy-két olyan ránk maradt felújítás, amelyeket igyekeznek tengeri kígyóvá változtatni”. „Engem megválasztottak Budapest főpolgármesterének, az a dolgom, hogy valahogy összekínlódjam ezt a felújítást” – fogalmazott.

Tarlós István emlékeztetett: tizenöt év telt el, és a metróvonal felújítása nem történt meg, de most szerinte többen a liberális ellenzék részéről nem a rekonstrukció tényével, hanem annak részleteivel vannak elfoglalva. Pedig szeptemberben minden bizonnyal megkezdődnek a munkálatok az alagútban – tette hozzá.

A főpolgármester a felújított metrószerelvényekkel kapcsolatban azt állította: a napokban véglegesen kijavították a szoftverhibát, és azóta a műszaki problémák megszűntek. Az utasok tapasztalata azonban a beszámolók szerint nem ez volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!