szerző:
hvg.hu

A megkínzott kutya gazdáját elvileg már eltiltották az állattartástól és pénzbüntetést is kapott.

Mint arról mi is beszámoltunk, Nagycserkeszen egy szrönyű körülmények között, hordóban tartott kutyát, Fülöpöt kellett kimentenie az állatvédőknek, amely azonban nem sokkal később elpusztult.

A főleg fradistákból szerveződött Szurkolók Az Állatkínzás Ellen Facebook-csoport ezért vasárnapra tüntetést szervez a településre Szurkolók - és állatbarátok - az állatkínzás ellen címmel, amelyen Fülöpnek követelnek majd igazságot, és letöltendő börtönt az állatkínzóknak. A tüntetés a Facebook-esemény szerint egy békés felvonulás lesz a településen, majd gyertyákat gyújtanak, és beszédek is lesznek.

A tüntetéshez buszt is szerveznek, amelyről azt írják, a Zöld-Fehér buszhálózat járművén "nagyrészt Fradisták foglalnak majd helyet, de már most az összefogás jegyében újpesti jelentkező is van".

A csoport oldalán azt írják, beszéltek Nagycserkesz polgármesterével, aki ugyan nem örült a demonstrációnak, de engedélyezték azt, viszont szerette volna, ha az állatkínzás helyszínét elkerülnék a tüntetők, akik viszont ragaszkodnak az ottani felvonuláshoz.

A szurkolói csoport hangsúlyozta, hogy bár próbálják a tüntetésüket romák elleni fellépésként feltüntetni, ez nem igaz, "ennek semmi köze sem a romákhoz, sem bármelyik más népcsoporthoz, ez az állatok jogairól és Fülöpről szól! Békés és politikamentes felvonulást szervezünk, így romák is lesznek a tüntetők között, helyiek is, s ahogy ők fogalmaztak, az állatkínzás NEM bőrszín függő, ahogy a fájdalom és a halál sem!" - írták.

A polgármester emellett arról tájékoztatta a szurkolókat, hogy a kutya gazdáját azonnali hatállyal eltiltották az állattartástól, és hat számjegyű pénzbírsággal is sújtották.

A településen egyébként rendkívüli ebösszeírást is tartanak a hasonló esetek elkerülése végett, és a helyi állatorvossal együttműködve elkezdik a kóbor kutyák ügyének megoldását is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!