szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Önbíráskodás és kényszerítés gyanúja miatt Szigetvári Viktor feljelentést tesz az ásotthalmi menedékkérő-ellenes akció ügyében.

Ahogy vasárnap hírt adtunk róla, Ásotthalom polgármestere, Toroczkai László a Facebookon dicsekedett azzal, hogy az általa alapított mezőőrség illegális határátlépőket fogott, és kényszerített arra, hogy feküdjenek a földre. Erről fotókat is mellékelt a posztjához.

Az Együtt választmányi elnöke szerint a Fidesz-kormány rendőrsége nem tűrheti el szélsőjobboldali paramilitáris erők randalírozását.

A politikus szerint Toroczkai Lászlónak, a Jobbik alelnökének szabadcsapatai törvénytelenül jártak el, amikor Magyarországra a Genfi Konvenció szerint jogszerű menedékkérőként érkező embereket kényszerítettek a földre rendőrségi intézkedés nélkül.

Az Együtt választmányának elnöke csoportosan elkövetett önbíráskodás és kényszerítés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz.

Szigetvári úgy látja, hogy a Toroczkai által megosztott képeken látottak kimerítik a csoportosan elkövezett önbíráskodás védekezésre képtelen személy ellen bűncselekményének gyanúját, valamint a kényszerítés gyanúját.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ilyen egy tényleg terepre való Skoda Kodiaq

Ilyen egy tényleg terepre való Skoda Kodiaq

Kúria: Egyelőre nem követelhet négy oldalt az ingyenes lapokból a főváros

Kúria: Egyelőre nem követelhet négy oldalt az ingyenes lapokból a főváros

Négymilliárd forintért jön Magyarországra a MotoGP

Négymilliárd forintért jön Magyarországra a MotoGP