szerző:
hvg.hu

Egy MSZP-s javaslat ügyében mentek egymásnak, amelyet Gulyás a szocialisták ellenkezése ellenére módosító indítványként kezelt. Simicska Lajostól eljutottak egészen Botka Lászlóig.

Az MSZP-s Mesterházy Attila szerint a parlament törvényalkotási bizottságának fideszes elnöke azt a javaslatot terjesztette be a lex csicskaként elhíresült plakáttörvény ügyében, amit ő küldött el neki korábban egyeztetésre. Gulyás Gergely viszont azzal védekezett, hogy az ügyben folytatott ötpárti egyeztetés után, „új verzió” megjelöléssel Tóth Bertalan MSZP-s frakcióvezetőtől kapott egy módosítási javaslatot, és Mesterházy szerinte tévedett. Ebből kerekedett személyeskedéstől sem mentes vita a két politikus között – derül ki az atv.hu-ról.

Az MSZP-s Mesterházy Attila az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, péntek este meglehetősen indulatosan beszélt arról, hogy Gulyás Gergely a parlament törvényalkotási bizottságának elnöke szerinte a neki egyeztetésre elküldött MSZP-s törvényjavaslatot terjesztette be az Országgyűlés elé.

A szocialista politikus úgy fogalmazott: „Gulyás Gergelyre azt a G betűs fordulatot használnám, amit Simicska vezetett be Orbánra". Szerinte a történtek ahhoz hasonlítanak, mint amikor valakinek a nevét aláhamisítják egy dokumentumra. A szocialisták korábbi elnöke elképesztő aljasságnak nevezte Gulyás Gergely eljárását, amivel a bizottsági elnök szerinte a házszabályt és a parlament működési rendjét is megsértette.

Gulyás Gergely eljárást hasonlóképpen az "aljas" jelzővel illette már a múlt pénteki parlamenti ülés előtt Bárándy Gergely, a törvényalkotási bizottság alelnöke. Nyílt levelében, mint arról akkor beszámoltunk, az állt, hogy a fideszes politikus egy korábbi szakmai tervezetet minősített - az ügyrendet megsértve - módosító javaslatnak. Bárándy közölte, hogy korábban minden valódi módosító javaslatukat az ő meghatalmazására a párt szakértője küldte el a bizottságnak, ez a javaslat azonban nem így érkezett, ezért Gulyásnak azt le kellene vennie a napirendről. Ez végül nem történt meg, ezért is beszélt erről indulatosan Mesterházy Attila az ATV-n.

Gulyás Gergely, a törvényalkotási bizottság elnöke hétfőn levélben reagált Mesterházy Attila nyilatkozatára az atv.hu-nak. Szerinte "Mesterházy Attila más MSZP-s képviselőkhöz hasonlóan minden alap nélkül elfogadhatatlan stílusban” azzal vádolja őt, hogy a szocialista frakció ötpárti tárgyalást előkészítő anyagát a törvényalkotási bizottsági vita tárgyává tette. Valójában azonban az történt, hogy az ötpárti egyeztetés után az MSZP frakcióvezetője, a törvényalkotási bizottság tagja e-mailben "új verzióként" "ötpárti után" megjelöléssel küldött el neki egy e-mailben egy módosító javaslatot, amit végül senki sem vont vissza.

Gulyás Gergely „a kevésbé okos szocialisták kedvéért” megjegyezte, hogy a „követően” és az „után” szavak jelentése ugyanaz.

Hozzátette: nem hiszi, hogy „szegény szebb napokat látott Mesterházy Attila tudatosan hazudott volna. Egyszerűen csak tévedett, mert az MSZP-ben, hogy önmagukat mentsék – a közösségi összetartozás és bajtársiasság jegyében – egymásnak hazudnak”.

Gulyás Gergely megjegyezte: „Értem én, hogy a teljes szocialista frakció Botka László általi gondnokság alá helyezése kezelendő frusztrációt szül, és az MSZP-frakció módosító javaslatának szocialista képviselők általi leszavazása tudathasadásos állapotot eredményez, de kár ezért engem hibáztatni. Én túllépve a méltatlan és durva személyeskedésen együttérzésemet szeretném kifejezni a miniszterelnök-jelöltjük által nyilvánosan megalázott szocialista képviselőtársaimnak".

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Tejesen kiégett egy cukrászda Leányfalun

Tejesen kiégett egy cukrászda Leányfalun

Zuschlag-közeli férfi az első pénzbüntetésre ítélt kamupárt-vezető

Zuschlag-közeli férfi az első pénzbüntetésre ítélt kamupárt-vezető

Az Iszlám Állam vállalta magára a Srí Lanka-i merényleteket

Az Iszlám Állam vállalta magára a Srí Lanka-i merényleteket

Áramhiány miatt lerövidítették a munkaidőt Venezuelában

Áramhiány miatt lerövidítették a munkaidőt Venezuelában

Orbán Viktor sehol nincs a világ legjobban fizetett politikusaihoz képest

Orbán Viktor sehol nincs a világ legjobban fizetett politikusaihoz képest

Milyen egy 90 millió forintos új Bentleyvel kabriózni? Kipróbáltuk

Milyen egy 90 millió forintos új Bentleyvel kabriózni? Kipróbáltuk