szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A férfi elköltözött a házából, két kutyáját pedig egyszerűen otthagyta. A letöltendő börtönről szóló ítélet jogerős.

Visszaesőként hat hónap végrehajtandó börtönre ítélte a Pécsi Törvényszék azt a férfit, aki étlen-szomjan magára hagyta két kaukázusi keverék kutyáját 2014 februárjában, miután elköltözött a házából – írja a bama.hu.

A büntetett előéletű férfi feleségével és három gyermekével lakott a Baranya megyei Mázán. A család tartott egy 6 éves kaukázusi keverék kutyát. Miután a házaspár kapcsolata megromlott, és az anya gyermekeivel elköltözött, a férfi vállalta a kutya gondozását, valamint később egy 10 hónapos keverék kölyökkutyát is tartott mellette.

2014. február közepén aztán elköltözött új élettársához anélkül, hogy a két kutyát magával vitte volna, a két állatot egyszerűen otthagyta.

A kutyáknak körülbelül két hétig csak egyszer, legfeljebb kétszer valaki adott egy kis száraz tápot, később pedig a szomszédok etették, itatták a kutyákat, ennek köszönhetően nem pusztultak el. A kölyök azonban így is kórosan sovány lett. 2014. február 28-án átmászott a szomszéd udvarára, akkor hívtak hozzá állatorvost, és állatvédőket is értesítettek az esetről.

A négylábúak gazdáját a letöltendő börtön mellett 1 évre a közügyek gyakorlásától is eltiltotta a bíróság, valamint megállapította, hogy feltételesen sem bocsátható szabadságra.

Az ítélet jogerős.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új, politikailag független szervezetet alapított 42 magyar operatőr

Új, politikailag független szervezetet alapított 42 magyar operatőr

Oltóközponttá alakítja irodái egy részét a Google

Oltóközponttá alakítja irodái egy részét a Google

Tudományos kudarc: leállítják az egyik francia vakcinajelölt munkálatait

Tudományos kudarc: leállítják az egyik francia vakcinajelölt munkálatait