szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Fidesz frakcióvezetője szerint a Jobbik vitte be a parlamentbe a kocsmapolitikai stílust. Kósa Lajos úgy látja, hogy az országban nincs szükség arra, amit az ellenzék csinál.

Az utóbbi időszakban látványosan eldurvult a hangnem, a közbeszéd a parlamentben – mondta a Debrecen Televízióban Kósa Lajos. A Fidesz parlamenti frakcióját vezető egykori debreceni polgármester úgy látja: a Jobbik parlamenti megjelenésével a kocsmapolitikai stílus is felütötte a fejét az Országházban. Korábban ha egy a képviselők megfeledkezett magáról, akkor annak volt következménye, a Jobbik politikájában ez nem kap helyet – vélte.

Kósa Lajos szerint sok olyan párt van, melyeknek kicsi a támogatottsága, a mondanivalójukat is alig lehet érteni, ezért csak úgy tudnak feltűnést kelteni, ha valami botrányt csinálnak. Itt azzal érvelt a frakcióvezető, hogy elszaporodott az a magatartás az ülésteremben, amikor transzparenseket tartanak fel egyes képviselők, felállnak a padokra, szirénákat kapcsolnak be, a vitákhoz azonban érdemben nem tudnak hozzászólni.

„Ha mondjuk a Nagyerdei Stadionban feltűnést akarok kelteni, akkor vagy rákészülök és három akkora gólt rúgok, hogy megvan a címlapsztori, vagy meztelenre vetkőzik valaki, és beszalad a pályára, ez is címlapra kerül, ugyanaz a sajtója. Ezek a törpepártok ez utóbbi stílust választják, ez is a durvulás felé viszi a folyamatot” – fogalmazott.

A fideszes frakcióvezető úgy látja, hogy az ellenzék az egész politizálás tétjét élet-halál szintjére emelte, pedig amit csinálnak, arra nincs szükség az országban. Amikor valaki így áll a politikához, akkor eltűnnek a gátlások, ha elfogy a mondanivaló, nagyobb lesz a hangerő – állapította meg Kósa Lajos.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hackerek törhették fel a Nemzeti Színház honlapját

Hackerek törhették fel a Nemzeti Színház honlapját

Egy bizalmi szavazást már megnyert Conte, most egy sokkal nehezebb vár rá

Egy bizalmi szavazást már megnyert Conte, most egy sokkal nehezebb vár rá

Kétszázmillió előfizetője van már a Netflixnek

Kétszázmillió előfizetője van már a Netflixnek