szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A buszsofőr a jegykiadó gépekkel ügyeskedett, de végül lebukott.

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás és sikkasztás miatt emelt vádat egy buszsofőrrel szemben, aki a távolsági buszon sikkasztotta el az utasok pénzét.

A 33 éves tengelici sofőr az utasoktól beszedett pénzt úgy titkolta el, hogy egy másik járatra szóló jegykiadó automatából adott ki jegyet és nem abból, amiből neki kellett volna. A férfi a közlekedési vállalat kecskeméti telephelyén parkoló egyik autóbuszból vett magához egy jegykiadó gépet azért, hogy a tényleges napi bevételt eltitkolja.

Három hétig csinálta a dolgot, végül lebukott, összesen mintegy 232 ezer forintot sikerült így megszereznie.

Az is kiderült, hogy a sofőr egy korábbi napon a buszjegy értékesítésből származó 48 ezer forinttal sem számolt el a vállalat felé, mert azt nem adta le az autóbusz pályaudvaron lévő pénztárban, hanem eltulajdonította.

Az ügyészség a buszsofőrt üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével és sikkasztás vétségével vádolja, vele szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozza, továbbá azt, hogy kötelezzék a munkáltatójának okozott kár megtérítésére. A büntetlen előéletű vádlott ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

(Borítóképünk illusztráció)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Maxizó sofőrök, bliccelő ország

Közelről csupán trükköznek a távolsági buszok némely sofőrjei, az összeképet nézve viszont olyan milliárdos csalássorozatot űznek, amelyben mi, utasok is vígan részt veszünk. De miért hagyjuk ezt? Bliccelés és maxizás. Helyzetkép egy örökzöld témáról.

Kézilabda-vb: újabb győzelem után negyeddöntős a magyar válogatott

Kézilabda-vb: újabb győzelem után negyeddöntős a magyar válogatott

Orbán Viktor: Nem tudjuk addig a korlátozásokat feloldani, amíg nincs tömeges oltás

Orbán Viktor: Nem tudjuk addig a korlátozásokat feloldani, amíg nincs tömeges oltás

2022 is Orbán és Karácsony párharcáról szól majd?

2022 is Orbán és Karácsony párharcáról szól majd?